Naftemporiki

Νέα κόντρα για το «πόθεν έσχες»

Πόλεμος δηλώσεων κυβέρνησης και Ν.Δ. μετά από δημοσίευμα

-

Νέο γύρο αντιπαράθε­σης μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ. προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», σύμφωνα με το οποίο η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκ­ι κατέχει offshore εταιρεία.

O ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα να δημοσιοποι­ηθεί το «πόθεν έσχες» της συζύγου του κ. Μητσοτάκη, με τη Ν.Δ. να απαντά ειρωνικά, καλώντας τον κ. Βαξεβάνη (εκδότη της εφημερίδας «Docu- mento») και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να παραλάβουν από τα γραφεία του κόμματος το βραβείο Πούλιτζερ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του επισημαίνε­ι ότι «η περιουσία του κυρίου Μητσοτάκη και της οικογένειά­ς του δεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο» και τονίζει ότι «ο επικεφαλής της Ν.Δ. οφείλει για νομικούς και, κυρίως, για πολιτικούς λόγους να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στη δημοσιοποί­ηση του συνόλου των περιουσιακ­ών στοι- χείων τόσο των δικών του όσο και της συζύγου του».

«Η ύπαρξη σκιών για ένα τόσο σοβαρό θέμα βλάπτει εντέλει την ίδια τη δημοκρατία» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας η Ν.Δ. επισημαίνε­ι σε ανακοίνωσή της: «Αναμένουμε τον κ. Βαξεβάνη και το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατία­ς, στο Μοσχάτο, για να παραλάβουν το βραβείο Πούλιτζερ. Το κέρδισαν επάξια, καθώς... αποκάλυψαν στοιχεία που δημόσια δηλώνει στο βιογραφικό της η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη. Κατά τ’ άλλα, σε ό,τι αφορά τον κ. Βαξεβάνη, ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες».

Με νεότερη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να σεβαστεί τον νόμο, την πολιτική ηθική και πάνω απ’ όλα την ελληνική κοινωνία και να προχωρήσει στη δημοσιοποί­ηση των περιουσιακ­ών στοιχείων τόσο των δικών του όσο και της συζύγου του».

[SID:10838547]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece