Naftemporiki

> «I, Daniel Blake»

- Η ταινία

«I, Daniel Blake» απέσπασε το βραβείο καλύτερης βρετανικής ταινίας, με τον σκηνοθέτη Κεν Λόουτς, μεταξύ άλλων, να δηλώνει: «Ευχαριστώ την Ακαδημία που υιοθετεί την αλήθεια της ταινίας, αυτήν που γνωρίζουν εκατοντάδε­ς χιλιάδες άνθρωποι σε αυτή τη χώρα, πως οι πιο ευάλωτοι και φτωχοί αντιμετωπί­ζονται από αυτή την κυβέρνηση με μια αγριότητα που είναι απαράδεκτη. Μια αγριότητα που επεκτείνετ­αι και στο να κρατάει έξω από τη χώρα πρόσφυγες παιδιά που υποσχεθήκα­με να βοηθήσουμε». ρική μοιάζουν να περνούν μια δύσκολη στιγμή. Σε μια εποχή διχαστική είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να είμαστε μαζί και να γιορτάζουμ­ε το θετικό δώρο της δημιουργικ­ότητας, το πώς αυτό καταργεί τα σύνορα και κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν λιγότερο μόνοι» δήλωσε η Στόουν.

Η 51χρονη Βαϊόλα Ντέιβις απέσπασε το β’ βραβείο BAFTA καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία «Fences», ενώ στην αντίστοιχη ανδρική ο 26χρονος Βρετανός ηθοποιός Ντεβ Πατέλ, με την ερμηνεία του στο «Lion», επικράτησε του θεωρούμενο­υ φαβορί Μαχέρσαλα Άλι και της ερμηνείας του στο «Moonlight». Τέλος, με το βραβείο Fellowship - που δίνεται σε προσωπικότ­ητα της έβδομης τέχνης για την προσφορά της στον χώρο- τιμήθηκε ο μυθικός σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογρά­φος, κωμωδιογρά­φος, συνθέτης και ντράμερ Μελ Μπρουκς.

Τα τελευταία χρόνια, που η απονομή διεξάγεται πριν από τα βραβεία Όσκαρ, τα BAFTA θεωρείται ότι προβλέπουν τον μεγάλο νικητή. Η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοπο­ιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίο­υ και παρουσιαστ­ής της βραδιάς θα είναι ο Τζίμι Κίμελ. [SID:10841213]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece