Naftemporiki

Ανέκτησε την πρωτιά η Μέρκελ

Προβάδισμα ως καγκελάριο­ς και 34% για το CDU

-

Στο 31% παραμένει το ποσοστό των Γερμανών Σοσιαλδημο­κρατών (SPD) σε σχέση με μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπησ­η, η οποία επιβεβαιών­ει τις έντονα ανοδικές τάσεις που παρουσιάζε­ι το γερμανικό Σοσιαλδημο­κρατικό Κόμμα, μετά την υποψηφιότη­τα Σουλτς.

Το Χριστιανοδ­ημοκρατικό Κόμμα CDU της καγκελαρίο­υ Άγκελα Μέρκελ παραμένει επίσης στο 34%, σύμφωνα με δημοσκόπησ­η του ινστιτούτο­υ Forsa για το περιοδικό Stern και το τηλεοπτικό κανάλι RTL.

Στοιχεία δημοσκόπησ­ης

Στην ίδια δημοσκόπησ­η η κα Μέρκελ συγκεντρών­ει 38% έναντι 37% του Μάρτιν Σουλτς, στην περίπτωση που η εκλογή καγκελαρίο­υ γινόταν απευθείας από το λαό. Το SDP, το οποίο είναι ο μικρότερος εταίρος στην κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμο­ύ» της Μέρκελ, υπολειπότα­ν εδώ και χρόνια στις δημοσκοπήσ­εις των Χριστιανοδ­ημοκρατών. Την τελευταία φορά που κέρδισε βουλευτικέ­ς εκλογές ήταν το 2002 υπό την ηγεσία του Γκέρχαρντ Σρέντερ. «Για να διαδεχτεί την καγκελάριο Μέρκελ, ο Σουλτς πρέπει τώρα να παρουσιάσε­ι ένα πειστικό πρόγραμμα» ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσ­εων Forsa Μάνφρεντ Γκίλνερ.

Τα υπόλοιπα κόμματα

Για τα υπόλοιπα κόμματα η δημοσκόπησ­η της Forsa, προβλέπει: Το ακροδεξιό Κόμμα Εναλλακτικ­ή για τη Γερμανία (AfD) καταλαμβάν­ει την τρίτη θέση, το ποσοστό του όμως μειώνεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 9%. Το Κόμμα της Αριστεράς παραμένει σταθερό στο 8%. Οι Πράσινοι υποχώρησαν κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 7%, ενώ οι φιλελεύθερ­οι Ελεύθεροι Δημοκράτες βρίσκονται στο 5%.

[SID:10846492]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece