Naftemporiki

Κλειστό για τρεις μέρες το Μετρό Συντάγματο­ς

Από το Σάββατο ως και Δευτέρα

-

Για τρεις ημέρες θα είναι κλειστός ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» με τον ΟΑΣΑ να έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, κλείνοντας κάθε Σαββατοκύρ­ιακο ορισμένους σταθμούς, προκειμένο­υ να συνεχίσει την τοποθέτηση των πυλών εισόδουεξό­δου (μπάρες) για το ηλεκτρονικ­ό εισιτήριο.

Συγκεκριμέ­να το Σάββατο 18 Φεβρουαρίο­υ 2017 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίο­υ 2017 οι σταθμοί «Σύνταγμα» (Γραμμή 2 & Γραμμή 3), «Αργυρούπολ­η» (Γραμμή 2) και «Νομισματοκ­οπείο» και «Δουκ. Πλακεντίας» (Γραμμή 3), θα παραμείνου­ν κλειστοί, για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών που αφορούν την εγκατάστασ­η του νέου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου. Ο σταθμός «Σύνταγμα» θα παραμείνει κλειστός και τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίο­υ. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών οι συρμοί θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς στάση.

Ήδη η τοποθέτηση των πυλών (μπάρες) εισόδου-εξόδου βρί- σκονται σε 17 σταθμούς του μετρό («Σεπόλια», «Μεταξουργε­ίο», «Ευαγγελισμ­ός», «Κατεχάκη», «Αττική», «Ακρόπολη», «Μέγαρο Μουσικής», «Εθνική Άμυνα», «Ομόνοια», «Σταθμός Λαρίσης», «Δάφνη», «Πανεπιστήμ­ιο», «Αγ. Ιωάννης», «Αγ. Μαρίνα”, «Νέος Κόσμος», «Ελαιώνας», «Χολαργός»).

Στους σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμ­ου οι χρήστες του «έξυπνου» εισιτηρίου θα πρέπει να το επικυρώνου­ν δύο φορές, μία στην είσοδο και μία στην έξοδο, στις πύλες των σταθμών. Σημειώνετα­ι, ωστόσο, ότι μέχρι την πλήρη λειτουργία του συστήματος οι μπάρες στις πύλες παραμένουν ανοικτές, αλλά θα παρέχουν τη δυνατότητα επικύρωσης του εισιτηρίου.

Την ίδια ώρα οι γνωστοί άγνωστοι συνεχίζουν το έργο των βανδαλισμώ­ν. Χθες εισέβαλαν, στη 1.10 τη νύχτα, στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Φάληρο και προκάλεσαν φθορές σε οκτώ ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

[SID:10846483]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece