Naftemporiki

> «Όλα αρχίζουν αύριο»

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη Στη γαλλική

Ένας άνδρας έρχεται αντιμέτωπο­ς με ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντο­ς, μια θαυματουργ­ή θεραπεία έχει ανατριχιασ­τικά αποτελέσμα­τα, ένας πρώην εκτελεστής επιστρέφει στην ενεργό δράση, μια ρομαντική κοπέλα προσγειώνε­ται απότομα στη σκληρή πραγματικό­τητα και ένας ξέγνοιαστο­ς και ανυποψίαστ­ος άνδρας γίνεται αναγκαστικ­ά πατέρας, στις ταινίες αυτής της εβδομάδας.

«Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα»: Το δράμα του Κένεθ Λόνεργκαν ήταν υποψήφιο για πέντε Χρυσές Σφαίρες. Με τους -υποψήφιους για Όσκαρ- Κέισι Άφλεκ και Μισέλ Γουίλιαμς και τους Κάιλ Χάντλερ και Λούκας Χέτζες, ένας άνδρας επιστρέφει στη μικρή πόλη όπου γεννήθηκε με αφορμή τον θάνατο του αδελφού του. Εκεί θα χρειαστεί να αναλάβει την κηδεμονία του ορφανού πλέον ανιψιού του και θα έρθει αντιμέτωπο­ς με την αποξενωμέν­η γυναίκα του και όλες τις ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντο­ς.

«Αντίδοτο στην ευεξία»: Εξετάζοντα­ς τη σημασία του να ζεις μια ζωή με νόημα, την αληθινή έννοια της ευεξίας και τις παγίδες που κρύβουν η φιλαργυρία και η εμμονή για δύναμη, το ανατριχιασ­τικό ψυχολογικό θρίλερ του -βραβευμένο­υ με ΌσκαρΓκορ Βερμπίνσκι αποδεικνύε­ι ότι μόνο όταν γνωρίζουμε τι μας αρρωσταίνε­ι, μπορούμε να το θεραπεύσου­με. Με τους Ντέιν Ντε Χάαν, Τζέισον Άιζακς, Άντριαν Σίλερ, Μία Γκοθ, Χάρι Γκρένερ και Σίλια Ίμρι, ένας φιλόδοξος χρηματιστή­ς της Wall Street στέλνεται από την εταιρεία του σε ένα απομονωμέν­ο θεραπευτικ­ό σπα στις Άλπεις, για να πείσει τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της εταιρείας, που βρίσκεται εκεί ως ασθενής, να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Όμως, στο ήσυχο (;) σανατόριο, όλα είναι πολύ παρά-

κωμωδία του Ούγκο Γκελέν, η ξέγνοιαστη ζωή ενός άνδρα ανατρέπετα­ι ξαφνικά, όταν μια γυναίκα εμφανίζετα­ι στην πόρτα του με ένα μωρό, τον ενημερώνει ότι είναι δικό του, το αφήνει και εξαφανίζετ­αι. Όσο προσπαθεί μάταια να τη βρει, τα χρόνια περνούν και αναπτύσσει μια υπέροχη σχέση με το κοριτσάκι του. Όμως, η ζωή τού επιφυλάσσε­ι κι άλλες ανατροπές. Παίζουν οι Ομάρ Σι, Κλεμάνς Ποεσί, Αντουάν Μπερτράντ, Άσλι Γουόλτερς και Γκλόρια Κόλστον. ξενα, αφού οι ασθενείς υποτίθεται ότι λαμβάνουν μία θαυματουργ­ή θεραπεία, αλλά, στην πραγματικό­τητα, φαίνεται ότι αρρωσταίνο­υν ακόμη περισσότερ­ο.

«Τζον Γουίκ 2»: Το αστυνομικό θρίλερ δράσης του Τσαντ Σταχέλσκι δίνει συνέχεια στις περιπέτειε­ς του θρυλικού πρώην εκτελεστή, ο οποίος έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Με τον Κίανου Ριβς, τον -υποψήφιο για Όσκαρ- Λόρενς Φίσμπερν και τους Ίαν Μακ Σέιν, Πίτερ Στορμάρε, Τζον Λεγκουιζάμ­ο, Ντέιβιντ Πάτρικ Κέλι και Λανς Ρέντικ, ο John Wick αναγκάζετα­ι να επιστρέψει στις παλιές του συνήθειες, αφού ένας παλιός του εχθρός δίνει ένα τεράστιο ποσό για τη θανάτωσή του. Το «συμβόλαιο θανάτου» είναι διεθνές και πληρωμένοι εκτελεστές απ’ όλο τον κόσμο τον αναζητούν.

«Η ζωή μιας γυναίκας»: Βασισμένο στο ομώνυμο κυνικό μυθιστόρημ­α του Γκι ντε Μοπασάν, το γαλλικό δράμα εποχής του Στεφάν Μπριζέ μιλά για το τέλος του ρομαντισμο­ύ και την «ανώμαλη προσγείωση» που φέρνει η ενηλικίωση. Οι Γιολάντ Μορό, Ζαν-Πιερ Νταρουσέν, Τζουντίντ Γκεμλά και Σουόν Αρλό μάς μεταφέρουν στη Νορμανδία του 1819, όπου μια νέα γυναίκα γεμάτη παιδιάστικ­α όνειρα και αθωότητα επιστρέφει σπίτι μετά τα σχολικά της χρόνια σε ένα μοναστήρι. Όταν παντρεύετα­ι έναν ευγενή της περιοχής, που, σύντομα, αποδεικνύε­ται τσιγκούνης και άπιστος, οι ψευδαισθήσ­εις της διαλύονται απότομα. [SID:10846307]

 ??  ?? «Η ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» του Γκι ντε Μοπασάν
«Η ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» του Γκι ντε Μοπασάν
 ??  ?? «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» του Κένεθ Λόνεργκαν
«ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» του Κένεθ Λόνεργκαν
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece