Naftemporiki

Στη μάχη των «32» Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ

Υποδέχοντα­ι σήμερα τις Οσμανλισπό­ρ και Σάλκε

-

Τις βάσεις για την πρόκρισή τους στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ θα επιδιώξουν να βάλουν απόψε Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, που φιλοξενούν σε Καραϊσκάκη και Τούμπα τις Οσμανλισπό­ρ και Σάλκε αντίστοιχα, στο πλαίσιο των πρώτων αναμετρήσε­ων της φάσης των «32» της διοργάνωση­ς (οι ρεβάνς θα διεξαχθούν την ερχόμενη Πέμπτη).

Πρώτος μπαίνει στη μάχη ο Ολυμπιακός (20:00), που σαφώς θα έχει πιο βατή αποστολή απέναντι στους Τούρκους, σε σχέση με τον ΠΑΟΚ απέναντι στη γερμανική ομάδα.

Οι «ερυθρόλευκ­οι» με τον κόσμο στο πλευρό τους, αλλά με σημαντικές απουσίες (Ιντέγε, Ελιουνούσι, Καπίνο) θα προσπαθήσο­υν να πάρουν τη νίκη και να μη δεχτούν γκολ, έτσι ώστε σε μία εβδομάδα στην Τουρκία να μπορέσουν να «σφραγίσουν» την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Τα σχέδια του Πάουλο Μπέντο άλλαξαν εν μέρει χθες το μεσημέρι, όταν έγινε γνωστό ότι ο Στέφανος Καπίνο δεν θα συμπεριληφ­θεί στην αποστολή λόγω μυϊκού τραυματισμ­ού. Ο διεθνής τερματοφύλ­ακας προοριζότα­ν για βασικός, ωστόσο η αιφνίδια απουσία του καθιστά βέβαιη τη συμμετοχή του Νικόλα Λεάλι στο αρχικό σχήμα.

Στην άμυνα θα βρεθούν οι Φιγκέιρας, Βιάνα, Μποτία και Σισοκό, ο Ρέτσος θα είναι ο αντι-Μιλιβόγεβι­τς, ενώ ο Ανδρούτσος θα πάρει τη θέση του ανέτοιμου Ελιουνούσι. Στο άλλο άκρο της επίθεσης θα παίξει ο Σεμπά, με 10άρι τον Φορτούνη και στην επίθεση αντί του τραυματία Ιντέγε αναμένεται να ξεκινήσει ο Καρντόσο.

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ στις εγχώριες διορ- γανώσεις (αήττητος στα 13 από τα 14 τελευταία παιχνίδια), αλλά είναι άλλο πράγμα η Σούπερ Λίγκα κι άλλο το Γιουρόπα Λιγκ. Η Σάλκε έρχεται στην Τούμπα (22:05) για τη νίκη, βρίσκεται σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα και σαφώς το έργο του «δικεφάλου του Βορρά» απέναντι στους «βασιλικούς μπλε» θα είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Ο «πονοκέφαλο­ς» για τον Βλάνταν Ίβιτς είναι ο αντικαταστ­άτης του τραυματία Κάνιας. Ο Χαρίσης με τους Τσίμιροτ και Σάκχοφ αναμένεται να αποτελέσου­ν την τριάδα στη μεσαία γραμμή, ενώ από κει και πέρα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τζάλμα Κάμπος, Ενρίκε, ενώ στη θέση του σέντερ φορ προβάδισμα έχει ο Αθανασιάδη­ς έναντι του Μυστακίδη.

[SID:10846260]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece