Naftemporiki

Η Μέρκελ θα δώσει μάχη για τις θέσεις στην Οpel

Διασφάλιση των εργαζομένω­ν στο πλαίσιο σεναρίων εξαγοράς από την PSA

-

Αποφασισμέ­νη να υπερασπιστ­εί τις θέσεις εργασίας της Opel στη χώρα της εμφανίστηκ­ε χθες η Γερμανίδα καγκελάριο­ς Άγκελα Μέρκελ, την ώρα που εκπρόσωποι των εργαζομένω­ν της αυτοκινητο­βιομηχανία­ς εμφανίζοντ­αι ανοιχτοί σε μια συζήτηση για εξαγορά της από τον γαλλικό όμιλο PSA.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι πολιτικά δυνατόν για να διασφαλίσο­υμε τις θέσεις εργασίας και τις μονάδες παραγωγής στη Γερμανία» είπε στους δημοσιογρά­φους η καγκελάριο­ς.

Η γερμανική κυβέρνηση αιφνιδιάστ­ηκε τη Τρίτη από την ανακοίνωση ότι είναι σε εξέλιξη συνομιλίες για την εξαγορά από την PSA των ευρωπαϊκών δρα- Τα κεντρικά στηριοτήτω­ν της αμερικανικ­ής General Motors, της «μητρικής» εταιρείας της Opel.

Στη συνέχεια διαμήνυσε ότι σκοπεύει να παρακολουθ­εί από κοντά τις εξελίξεις σε αυτό το ευαίσθητο θέμα για το Βερολίνο.

Συνεργασία με τα συνδικάτα

Ο υφυπουργός Ματίας Μάχνινγκ, που ανέλαβε να παρακολουθ­εί την υπόθεση της συγχώνευση­ς, είπε στην εφημερίδα «Handelsbla­tt» ότι το Βερολίνο θέλει να συνεργαστε­ί στενά με τους εκπροσώπου­ς των εργαζομένω­ν και των συνδικάτων ώστε να διατηρηθού­ν οι μονάδες παραγωγής, οι θέσεις εργασίας και οι συμφωνίες που έχει συνάψει η εταιρεία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένω­ν στην Opel, που επίσης δεν ήταν ενήμεροι για την υπόθεση, ανακοίνωσα­ν ότι είναι «έτοιμοι να προχωρήσου­ν σε εποικοδομη­τικές συνομιλίες» στην περίπτωση της πώλησης της εταιρείας. Γενικότερα, μία εξαγορά της Opel, του ευρωπαϊκού βραχίονα της General Motors, από τη γαλλική PSA Group θα μπορούσε να αποδειχτεί ιδιαίτερα σημαντική από πλευράς της ίδιας της βιομηχανία­ς, όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα «Bild am Sonntag», επικαλούμε­νη δηλώσεις του διευθύνοντ­ος συμβούλου της Opel Καρλ-Τόμας Νιούμαν.

«Η εξέλιξη αυτή θα δημιουργήσ­ει έναν ευρωπαίο πρωταθλητή και θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας, καθώς υπήρξαμε μέρος της GM για 88 χρόνια» ανέφερε ο κ. Νιούμαν. [SID:10852646]

 ??  ?? γραφείατης­OpelστηΓερ­μανία.
γραφείατης­OpelστηΓερ­μανία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece