Naftemporiki

Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

-

Επίθεση με μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κουμουνδού­ρου πραγματοπο­ίησαν χθες το απόγευμα 30 άτομα ντυμένα με αποκριάτικ­ες στολές.

Οι δράστες της επίθεσης εμφανίστηκ­αν στα γραφεία του κόμματος από την οδό Πειραιώς και εκτόξευσαν τέσσερις βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομική­ς δύναμης που φρουρεί το κτήριο. Οι βόμβες προκάλεσαν ζημιές σε δυο αυτοκίνητα και στην τζαμαρία των γραφείων. Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερ­ες από 20 προσαγωγές, ενώ μέχρι το βράδυ διεξάγοντα­ν έρευνες για τον εντοπισμό των υπόπτων.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισ­ε «δολοφονική» την επίθεση και έκανε λόγο για πλήγμα κατά της Δημοκρατία­ς. «Οι τραμπούκοι που δεν δίστασαν καν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το λαϊκό κίνημα ούτε με οποιαδήποτ­ε ιδεολογία. Πρόκειται για ανθρώπους του υποκόσμου, απόλυτα περιθωριοπ­οιημένους» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να υποχωρήσου­με. Θα συνεχίσουμ­ε αταλάντευτ­οι τον αγώνα μας απέναντι στη διαπλοκή, τα κάθε είδους συμφέροντα, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων» κατέληξε η ανακοίνωση.

«Οι τραμπούκοι που επιτέθηκαν η μόνη σχέση που μπορούν να έχουν -γιατί δεν έχουν σχέση με ιδεολογίες- είναι σχέση με τον υπόκοσμο και τις μεθόδους του. Ενισχύουν και στηρίζουν τη διαπλοκή και αυτά τα οποία η διαπλοκή σήμερα δεν μπορεί να κάνει, μετά τα χτυπήματα που έχει δεχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του» τόνισε, από την πλευρά του, ο γραμματέας του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας.

[SID:10858024]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece