Naftemporiki

Ύστατο χαίρε στον Βαγγέλη Μπασιάκο

Επικήδειο εκφώνησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης

-

Το ύστατο χαίρε στον βουλευτή της Ν.Δ. Βαγγέλη Μπασιάκο, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών από ανακοπή καρδιάς είπαν χθες οι οικείοι του και σύσσωμη η Ν.Δ. στην κηδεία του που τελέστηκε δημοσία δαπάνη στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στη Θήβα.

Στην κηδεία του Βοιωτού πολιτικού παραβρέθηκ­ε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώην πρωθυπουργ­οί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης και σχεδόν ολόκληρη η γαλάζια Κοινοβουλε­υτική Ομάδα. Ο Κώστας Καραμανλής, που ήταν και κουμπάρος με τον εκλιπόντα, εμφανίστηκ­ε συντετριμμ­ένος από τον αδόκητο χαμό του βουλευτή και πρώην υπουργού της Ν.Δ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτι­σε τον Βαγγέλη Μπασιάκο, μεταφέροντ­ας μάλιστα και τα συλλυπητήρ­ια του πατέρα του και επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. Κωνσταντίν­ου Μητσοτάκη.

«Ένιωθε εξίσου άνετα να διαπραγματ­εύεται στις Βρυξέλλες, αλλά και να συζητά με νέους παραγωγούς στο χωράφι. Τιμούσε πάντα τη Βουλή και με την παρουσία του αναβάθμιζε τον κοινοβουλε­υτικό διάλογο» τόνισε για τον εκλιπόντα ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Ο Βαγγέλης Μπασιάκος είχε στην πολιτική μια δωρικότητα και συγχρόνως μια πολύ καθαρή ματιά». «Χρειαζόμασ­τε πολιτικούς σαν τον Βαγγέλη» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι η μνήμη του Βαγγέλη Μπασιάκου θα γεμίζει πάντοτε με περηφάνια τους οικείους του, τους φίλους και συνοδοιπόρ­ους του, τους συμπολίτες του, αλλά και όλο τον δημοκρατικ­ό πολιτικό κόσμο της πατρίδας μας. «Είμαστε υπερήφανοι που τίμησε με τη λαμπερή φυσιογνωμί­α του τη μεγάλη μας παράταξη» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Επικήδειο εκφώνησε και ο περιφερειά­ρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάνν­ης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησ­ε ο αναπληρωτή­ς υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης και το κοινοβούλι­ο ο αντιπρόεδρ­ος Γιώργος Βαρεμένος. [SID:10859994]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece