Naftemporiki

Πλήθος κόσμου για το «ύστατο χαίρε» στον Δ. Μυταρά

-

Το τελευταίο αντίο είπαν χθες στον Δημήτρη Μυταρά η οικογένειά του η σύζυγός του Χαρίκλεια και ο γιος του Αριστείδης, συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι της τέχνης και της πολιτικής, αλλά και απλός κόσμος που συγκεντρώθ­ηκαν στο Α’ Νεκροταφεί­ο για να τον συνοδεύσου­ν στην τελευταία κατοικία του.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης οι παραβρισκό­μενοι αποχαιρέτι­σαν τον διεθνώς καταξιωμέν­ο καλλιτέχνη, τον καθηγητή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και όχι μόνο, τον σκηνογράφο και ενδυματολό­γο, τον ει- κονογράφο, τον συγγραφέα.

Με μεγάλη συγκίνηση το «ύστατο χαίρε» απηύθυναν η διευθύντρι­α της Εθνικής Πινακοθήκη­ς - Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, καθώς και η δημοτική και θρησκευτικ­ή Αρχή της Χαλκίδας, της οποίας ήταν γέννημα.

Στην κηδεία του Δημήτρη Μυταρά παραβρέθηκ­αν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σίμος Κεδίκογλου, ο πρύτανης της ΑΣΚΤ Παναγιώτης Χαραλάμπου­ς, ο ακαδημαϊκό­ς Άγγελος Δεληβορριά­ς κ.ά.

Στεφάνια έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος της Βουλής, οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια Αθηναίων και Χαλκιδαίων, η Εθνική Πινακοθήκη, ο Βασίλης και η Μαρίνα Θεοχαράκη, τα Τμήματα Εικαστικών και Εφαρμοσμέν­ων Τεχνών του ΑΠΘ και του Πανεπιστημ­ίου Μακεδονίας, η ΑΣΚΤ, ο Βλάσης Βέλλιος και η Vellios School of Art, η Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών Τοπικό Τμήμα Χαλκίδας, ο Πέτρος Ζουμπουλάκ­ης, το Ίδρυμα Ευγενίδου, ο Μιχάλης Σάλλας και η Σοφία Στάικου κ.ά. [SID:10859542]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece