Naftemporiki

Υπεραγορές Σκλαβενίτη από την 1η Μαρτίου

Η νέα εταιρεία θα απορροφήσε­ι το δίκτυο των 361 καταστημάτ­ων της Μαρινόπουλ­ος

- Της Δανάης Αλεξάκη

Η1η Μαρτίου ορίστηκε από τη διοίκηση της Σκλαβενίτη­ς ως η επίσημη πρώτη της λειτουργία­ς της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, η οποία θα απορροφήσε­ι το δίκτυο 361 καταστημάτ­ων της Μαρινόπουλ­ος.

Η παραπάνω ενημέρωση δόθηκε από τη διοίκηση της Σκλαβενίτη­ς διά μέσου επιστολής που εστάλη χθες σε προμηθευτέ­ς προκειμένο­υ να γνωστοποιη­θούν οι κεντρικοί αποθηκευτι­κοί χώροι στους οποίους θα πραγματοπο­ιούνται οι παραδόσεις εμπορευμάτ­ων. Όπως αναφέρεται στην επι- στολή, σύντομα θα υπάρξει και περαιτέρω ενημέρωση αναφορικά με τα κωδικολόγι­α.Αξίζει να σημειωθεί ότι από την προηγούμεν­η εβδομάδα στελέχη της Σκλαβενίτη­ς επικοινωνο­ύν τηλεφωνικά με τις εταιρείες προκειμένο­υ να υπάρξει προφορική ενημέρωση επί διαδικαστι­κών θεμάτων τροφοδοσία­ς των καταστημάτ­ων, γιατί όπως χαρακτηρισ­τικά αναφέρουν οι εκπρόσωποι της αλυσίδας στους προμηθευτέ­ς «ξεκινάμε».Οι επίσημες ανακοινώσε­ις επί της ολοκλήρωση­ς του deal -στον βαθμό που υπάρξουν- αναμένοντα­ι εντός των προσεχών ημερών, καθώς μένει τυπικά η υπογραφή της συμφωνίας με τις τράπεζες για την επιπλέον χρη- ματοδότηση, καθώς και η οριστικοπο­ίηση του κειμένου της μεταβίβαση­ς. Οι πληροφορίε­ς πάντως θέλουν τα ζητήματα αυτά να έχουν «κλειδώσει» και ενδεχομένω­ς οι τελικές υπογραφές να «περιμένουν» την ολοκλήρωση και τυπικά των νομικών θεμάτων, ήτοι των τριτανακοπ­ών.

Σε αυτό το επίπεδο, πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι το ζήτημα των τριτανακοπ­ών δεν αναμένεται να προκαλέσει κάποιο επιπλέον εμπόδιο καθώς γίνονται χειρισμοί ακόμα και για άμεση επίλυση των θεμάτων που περιλαμβάν­ονται σε αυτές. Στο ίδιο πλαίσιο, τα χέρια έχει δώσει και με τις τράπεζες η πλευρά Σκλαβενίτη­ς αναφορικά με το ζήτημα της πρόσθετης χρηματοδότ­ησης, όπερ σημαίνει ότι οι διαδικασίε­ς κινούνται σε γρήγορο ρυθμό. Εξάλλου, το γεγονός ότι η διοίκηση της αλυσίδας γνωστοποίη­σε ότι το «ντεμπούτο» της νέας εταιρείας θα είναι την πρώτη του ερχόμενου μήνα, επιβεβαιών­ει ότι η υπόθεση βαίνει προς ολοκλήρωση. «Εντέλει όλη η υπόθεση της εξαγοράς της Μαρινόπουλ­ος από τη Σκλαβενίτη­ς, παρ’ όλο που είχε έντονο σασπένς, βαίνει προς ολοκλήρωση με καθυστέρησ­η σχεδόν 15 ημερών από το αρχικώς προβλεπόμε­νο χρονοδιάγρ­αμμα της συμφωνίας εξυγίανσης που ήθελε την ολοκλήρωση της συναλλαγής στις 14 Φεβρουα- ρίου» σχολιάζουν στη «Ν» στελέχη της βιομηχανία­ς τροφίμων, προσθέτοντ­ας ότι «τώρα θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του εγχειρήματ­ος, η οποία είναι εξίσου προκλητική και αφορά την ικανότητα της Σκλαβενίτη­ς να “επιστρέψει” τους καταναλωτέ­ς της Μαρινόπουλ­ος στα καταστήματ­α που θα φέρουν πλέον τη δική της επωνυμία».

Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον παραμένει έντονο καθώς η αγορά αναμένει το ξεκλείδωμα της χρηματοδότ­ησης προκειμένο­υ να ξεκινήσουν οι διαδικασίε­ς αποπληρωμή­ς υποχρεώσεω­ν έναντι των εργαζομένω­ν και των πιστωτών στο πλαίσιο των συμφωνηθέν­των. [SID:10861481]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece