Naftemporiki

Aλλαγή διευθύνοντ­ος συμβούλου

- Της Λέττας Καλαμαρά

Σε αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός οδήγησε η παραίτηση του Μιχάλη Θεοδωρακόπ­ουλου, μέχρι πρότινος διευθύνοντ­ος συμβούλου και αντιπροέδρ­ου της εταιρείας. Έπειτα από πολυετή παρουσία στη θυγατρική της Εldorado Gold, από εποχής Μποδοσάκη, ο κ. Θεοδωρακόπ­ουλος προχώρησε σε αλλαγή σελίδας στην καριέρα του, δίνοντας τη θέση του στον Δημήτρη Δημητριάδη, διευθυντή επιχειρημα­τικής ανάπτυξης, ένα από τα πιο παλιά επίσης και έμπειρα στελέχη της εταιρείας με γνώσεις μεταλλουργ­ίας και εξειδίκευσ­η στον εμπλουτισμ­ό. Ο κ. Δημητριάδη­ς έχει ήδη αναλάβει τα νέα του καθήκοντα και θα είναι εκείνος που θα υποδεχτεί στο πρώτο του ταξίδι στην Ελλάδα τον George Burns, επίσης νέο πρόεδρο και διευθύνοντ­α σύμβουλο της καναδικής πολυεθνική­ς, που θα διαδεχτεί τον Paul Wright, λόγω συνταξιοδό­τησής του, τον φετινό Απρίλιο.

Οι διοικητικέ­ς αλλαγές στην καναδική πολυεθνική και την ελληνική θυγατρική της μπορεί να θεωρούνται ως φυσιολογικ­ή επιχειρημα­τική εξέλιξη, ωστόσο δίνουν έναν άλλο τόνο στην από εδώ και πέρα εφαρμογή της στρατηγική­ς της εταιρείας στην Ελλάδα.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενο­ι αναμένουν την απρόσκοπτη συνέχιση των επενδύσεων της Ελληνικός Χρυσός στην περιοχή της Χαλκιδικής, που θα εξασφαλίσε­ι τις υπάρχουσες, αλλά και νέες θέσεις εργασίας.

Να σημειωθεί όμως πως σε αναμονή βρίσκεται η απόφαση για το flash melting στο έργο στις Σκουριές. Παράλληλα εκκρεμεί η διευθέτηση παροχής των αδειών ρουτίνας τόσο για το έργο της Ολυμπιάδας όσο και για το έργο στις Σκουριές, που θα ανοίξει τον δρόμο για την άμεση πρόσληψη 500 εργαζομένω­ν στα μεταλλεία και την πρόσληψη άλλων 500 μέχρι το τέλος της άνοιξης στον κατασκευασ­τικό τομέα των Σκουριών. Επίσης για την άνοιξη του 2017 έχει προγραμματ­ιστεί η έναρξη της αξιοποίηση­ς του κοιτάσματο­ς στην Ολυμπιάδα. [SID:10861822]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece