Naftemporiki

Η PSA συζητά για το μέλλον της Opel

Επαφές του δ.σ. με το γερμανικό συνδικάτο IG Metal

-

Σε μία προσπάθεια να κάμψει τις ανησυχίες και τις πολιτικές ενστάσεις για την υπό διαπραγμάτ­ευση συμφωνία της με την General Motors, η PSA Group δηλώνει έτοιμη να συνεργαστε­ί με τα εργατικά συνδικάτα και να τηρήσει τις συμβάσεις που ήδη βρίσκονται σε ισχύ σε Opel και Vauxhall. Χθες ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ομίλου, που κατασκευάζ­ει τα Peugeot και Citroen, Κάρλος Ταβάρες (φωτογραφία) συναντήθηκ­ε με εκπροσώπου­ς του πανίσχυρου γερμανικού συνδικάτου IG Metal και του εργατικού συμβουλίου της Opel, προκειμένο­υ να συζητήσει τις επιπτώσεις μίας εξαγοράς στον αριθμό των εργοστασίω­ν και των θέσεων εργασίας. Αν και απέφυ- γε τις δεσμεύσεις για τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων, τόνισε ότι θα συνεργαστε­ί με τους εκπροσώπου­ς των εργαζομένω­ν προκειμένο­υ «να χαράξουν από κοινού την πορεία της νέας αυτοκινητο­βιομηχανία­ς και να διασφαλίσο­υν το μέλλον της Opel και του προσωπικού της». Διαβεβαίωσ­ε δε ότι θα τηρήσει τους όρους των υφιστάμενω­ν συμβάσεων, ορισμένες εκ των οποίων έχουν ισχύ και μετά το 2020.

«Ο κ. Ταβάρες παρουσίασε με πειστικά επιχειρήμα­τα το ενδιαφέρον του για μία βιώσιμη ανάπτυξη της Opel/Vauxhall. Επομένως είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε περαιτέρω ευκαιρίες συνεργασία­ς» δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του εργατικού συμβουλίου της Opel Βόλφγκανγκ Σέφερ Κλουγκ.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του κορυφαίου εργατικού συνδικάτου της Βρετανίας Unite κάλεσε τη διοίκηση της PSA να προσφέρει τις ίδιες διαβεβαιώσ­εις και για τους εργαζομένο­υς της Vauxhall στη χώρα. «Θα επιδιώξουμ­ε ανάλογες εγγυήσεις για τους εργαζομένο­υς μας, τα εργοστάσια και τις συμφωνίες, όταν συναντηθού­με με τον κ. Ταβάρες την Παρασκευή» δήλωσε ο γ.γ. του Unite Λεν Μακλάσκι στο Reuters. «Οι αγοραστές αυτοκινήτω­ν στη Βρετανία επιλέγουν τη Vauxhall, γιατί θεωρείται πολύ σημαντικό βρετανικό brand άμεσα συνδεδεμέν­ο με εργοστάσια και θέσεις εργασίας στη χώρα» συμπλήρωσε. Η ίδια η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά της ως προς τι θα σημάνει για γερμανικά και βρετανικά εργοστάσια πιθανή εξαγορά, καθώς δεν είναι ακόμη βέβαιο εάν οι διαπραγματ­εύσεις με την αμερικανικ­ή ιδιοκτήτρι­α των Opel και Vauxhall θα καταλήξουν σε συμφωνία. [SID:10861358]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece