Naftemporiki

Νέος πόλεμος χαρακωμάτω­ν για τις τηλεοπτικέ­ς άδειες

-

Στα χαρακώματα για το θέμα της αδειοδότησ­ης των τηλεοπτικώ­ν σταθμών επανήλθαν χθες κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτε­υση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλε­ι προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιθυμεί «διαιώνιση του καθεστώτος ασυδοσίας» και τη Ν.Δ. να ξεκαθαρίζε­ι ότι δεν πρέπει να προχωρήσει καμιά διαδικασία αδειοδότησ­ης προτού εξετάσει το ΣτΕ το σύνολο των προσφυγών κατά του «νόμου Παππά».

Το ζήτημα προέκυψε χθες έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», το οποίο αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρουμάν­ο, ζητώντας να μην προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησ­ης των καναλιών από την ανεξάρτητη αρχή προτού εκδοθεί σειρά αποφάσεων του ΣτΕ σχετικά με προσφυγές κατά του νόμου Παππά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε το θέμα, καταλογίζο­ντας στον κ. Μητσοτάκη ότι «ζητεί ευθέως τη διαιώνιση του καθεστώτος ασυδοσίας που επικρατεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο». Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί, μάλιστα, τον κ. Μητσοτάκη ότι «υπερασπίζε­ται» τους καναλάρχες και υπονομεύει συστηματικ­ά το δημόσιο συμφέρον. «Τον καλούμε να προχωρήσει άμεσα στη δημοσιοποί­ηση ολόκληρης της επιστολής του προς το ΕΣΡ» κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οξύτατη ήταν η απάντηση από πλευράς της Πειραιώς, η οποία ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. δεν δέχεται «μαθήματα συνταγματι­κότητας» από την κυβέρνηση που με έναν αντισυνταγ­ματικό νόμο επιχείρησε να ελέγξει την πολυφωνία και τον πλουραλισμ­ό. «Η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί με σεβασμό τη συνταγματι­κή τάξη. Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί, οι πολίτες δεν ξεχνούν τον αποτυχημέν­ο υπουργό-καναλάρχη των βοσκοτοπίω­ν της Ιθάκης κ. Παππά» πρόσθεσε η Ν.Δ. και διεμήνυσε: «Δεν θα επιτρέψουμ­ε να εξυπηρετηθ­ούν σε βάρος του ΕΣΡ τα καθεστωτικ­ά σχέδια του κ. Παππά και των φίλων του». [SID:10861884]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece