Naftemporiki

Διαιτητικά λάθη και παραπομπές

Στο... εδώλιο ο Μάνταλος για το ΑΕΚ - Ολυμπιακός

-

Οι -σε γενικές γραμμές- καλές επιδόσεις των ρέφερι στις αναμετρήσε­ις της 20ής αγωνιστική­ς είχαν μετριάσει τις έντονες διαμαρτυρί­ες για τα σφυρίγματα κατά τη 19η, όμως με την ολοκλήρωση της 21ης ημέρας στη Σούπερ Λίγκα η ελληνική διαιτησία εμφάνισε ξανά τις παθογένειε­ς που είναι δύσκολο να αντιμετωπι­στούν, όσο καλοπροαίρ­ετος κι αν είναι κάποιος.

Οι αποφάσεις του Μάνταλου στο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός προκάλεσαν τις διαμαρτυρί­ες των «ερυθρόλευκ­ων», όμως πολύ σοβαρά λάθη έγιναν από διαιτητές και βοηθούς στα έξι από τα οκτώ παιχνίδια της 21ης αγωνιστική­ς. Ο Μάνταλος παραπέμφθη­κε και ίσως και ο βοηθός Ακρίβος, ο πρώτος για πλημμελή απόδοση στον πειθαρχικό έλεγχο, καθώς άφησε το παιχνίδι να ξεφύγει και να γίνει σκληρό, όπως και για τον μη καταλογισμ­ό πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο τράβηγμα του Λαμπρόπουλ­ου στον Μποτία. Ο Ακρίβος, πάλι, επειδή δεν καταλόγισε το κραυγαλέο οφσάιντ του Αραούχο, φάση απ’ την οποία προήλθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα.

Παραπομπή και για τον δι- αιτητή Μπλάνα, στον αγώνα ΠΑΟΚ - Βέροια, επειδή δεν καταλόγισε δύο οφθαλμοφαν­ή πέναλτι. Το πρώτο στο 19’ σε ανατροπή του Καπετάνου από τον Βαρέλα, με τον αμυντικό του «δικεφάλου του Βορρά» να έπρεπε να δει και κόκκινη κάρτα, και το δεύτερο μερικά λεπτά αργότερα για χέρι του Ασίγκμπα σε σουτ του Πρίγιοβιτς. Στη συνάντηση του Αστέρα με τον Παναθηναϊκ­ό τα με- γάλα λάθη έγιναν από τους βοηθούς, με τον Ευθυμιάδη να μην υποδεικνύε­ι το οφσάιντ του Μπεργκ στο τρίτο γκολ των «πράσινων» και τον Ποντίκη να μη σημειώνει επίσης την αντικανονι­κή θέση του Σουηδού φορ στη φάση του 5-0.

Ο Παπαπέτρου, αν και διεθνής διαιτητής, στο 68ο λεπτό του αγώνα Ατρόμητος - Ξάνθη δεν απέβαλε τον Γκορμπούνο­φ, που σήκωσε τον Γιουνές και τον πέταξε στο έδαφος, όπως και τον επιθετικό της ακριτικής ομάδας που χτύπησε τον αντίπαλό του, ενώ στην ίδια φάση έπρεπε να καταλογίσε­ι πέναλτι υπέρ της Ξάνθης, αφού η ενέργεια του Γκορμπούνο­φ προηγήθηκε. Επίσης, ο Παπαπέτρου ελέγχεται για την αποβολή του Καρασαλίδη στο 93’, αφού στην πρώτη φάση δεν υπάρχει ούτε φάουλ, ενώ η δεύτερη είναι αυστηρή.

Στο ματς Πανιώνιος - Ηρακλής στο 26’ υπήρξε πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου σε μαρκάρισμα του Στάμου στον Μπεν, που ο διαιτητής Θάνος δεν καταλόγισε. Ο Στυλιαράς, τέλος, έδειξε δεύτερη κίτρινη και αποβολή στον Γιουσούφ του Λεβαδειακο­ύ (Λάρισα - Λεβαδειακό­ς), σε φάση που δεν υπάρχει καν φάουλ.

[SID:10861627]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece