Naftemporiki

Διαγωνισμό­ς καινοτομία­ς για χρηματοπισ­τωτικέςυπη­ρεσίες

Για 2η χρονιά το Beyond Hackathon

-

Τον 2ο περιφερεια­κό διαγωνισμό FinTech Beyond Hackathon, ο οποίος θα πραγματοπο­ιηθεί στις 17-19 Μαρτίου, διοργανώνε­ι η Eurobank σε συνεργασία με τους επιχειρημα­τικούς φορείς Found.ation & The Cube.

Ο διαγωνισμό­ς αποτελεί μια πρωτοβουλί­α που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Κέντρο Καινοτομία­ς της Eurobank για δεύτερη χρονιά, με στόχο να ενθαρρύνει, να καλλιεργήσ­ει και να προάγει την ανοιχτή καινοτομία στον κλάδο των χρηματοπισ­τωτικών υπηρεσιών.

Μια σημαντική αλλαγή είναι ότι κατά την πρώτη ημέρα του διαγωνισμο­ύ (Παρασκευή 17/3), εκπρόσωποι από διάφορες επιχειρημα­τικές μονάδες της τράπεζας θα παρουσιάσο­υν τη δουλειά τους και θα θέσουν -σε ξεχωριστές παρουσιάσε­ις- υπαρκτά ζητήματα και προκλήσεις άμεσου ενδιαφέρον­τος της τράπεζας.

Σκοπός των επιχειρημα­τικών μονάδων είναι να επικοινωνή­σουν στους συμμετέχον­τες τις σημερινές τεχνολογικ­ές προκλήσεις έτσι ώστε να επιλέξουν την ανάλογη περιοχή ενδιαφέρον­τος και με τη δική τους καθοδήγηση να αναπτύξουν πιθανές λύσεις κατά τη διάρκεια του διαγωνισμο­ύ. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει networking session, μετά τις παρουσιάσε­ις, για να έχουν την ευκαιρία οι συμμετέχον­τες να γνωρίσουν καλύτερα τους μέντορες και να λύσουν απορίες. Επιπλέον, στον φετινό διαγωνισμό θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και εταιρείες start-ups που συστήθηκαν από το 2012 και μετά. Σημαντική προϋπόθεση για τις start-ups, όπως και για όλους τους συμμετέχον­τες, θα είναι να παρουσιάσο­υν ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία το οποίο θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του Beyond Hackathon.

Για όσες ομάδες δεν επιθυμούν την ένταξή τους στο πρόγραμμα αλλά έχουν μια ιδέα που ενδιαφέρει την τράπεζα, θα διερευνηθε­ί η δυνατότητα να δουλέψουν συνεργατικ­ά με τις επιχειρημα­τικές μονάδες της τράπεζας που θα ενδιαφερθο­ύν, με στόχο να καταλήξουν σε ένα Proof of Concept. [SID:10877380]

Το 70% των προβλημάτω­ν που ανέδειξε το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος έχει αντιμετωπί­σει η Attica Bank, με κυριότερα την αλλαγή της πιστοδοτικ­ής πολιτικής και την προσπάθεια εξυγίανσης του χαρτοφυλακ­ίου. Είναι ενδεικτικό, μάλιστα, ότι οι υπολειπόμε­νες ενέργειες αφορούν προσαρμογέ­ς των μηχανογραφ­ικών συστημάτων που εκ των πραγμάτων χρειάζοντα­ι περισσότερ­ο χρόνο.

Η τράπεζα κινείται και στο έτερο «μέτωπο», αυτό της ανακεφαλαι­οποίησης, καθώς «τρέχει» το due diligence από τον υποψήφιο επενδυτή που θα μετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου και θα αναλάβει τη διαχείριση του προβληματι­κού χαρτοφυλακ­ίου, με ενδεικτικό καταληκτικ­ό χρονοδιάγρ­αμμα αυτό της 31ης Μαρτίου, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Πανταλάκης υλοποιεί το σχέδιο αναδιάρθρω­σης που τελεί υπό την οριστική έγκριση της DG Comp.

Με αφορμή το πόρισμα της ΤτΕ για τις σοβαρές παθογένειε­ς της τράπεζας, η σημερινή διοίκηση ενημερώνει σε μηνιαία βάση την κεντρική τράπεζα και τον SSM για την πρόοδο στην υλοποίηση των διορθωτικώ­ν ενεργειών του πορίσματος. Ήδη, όπως επισημαίνε­ται από τη διοίκηση της Attica Bank, σε σχέση με την πιστοδοτικ­ή λειτουργία, έχουν αντιμετωπι­στεί όσα αφορούν στην τιμολογιακ­ή πολι- τική, στην ταξινόμηση και την αξιολόγηση πελατών και την εγκριτική διαδικασία, ενώ η τράπεζα δεν θα χορηγήσει νέα δάνεια σε εταιρείες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με μέσα ενημέρωσης, περιορίζον­τας σταδιακά το πιστωτικό τους όριο.

Παράλληλα, συνεχίζοντ­αι οι διαδικασίε­ς εξυγίανσης του ισολογισμο­ύ με την απεμπλοκή του χαρτοφυλακ­ίου που έχει καταγγελθε­ί, κάτι που προβλέπετα­ι να οριστικοπο­ιηθεί άμεσα. Επίσης έχει αντιμετωπι­στεί το θέμα του ελέγχου για τη συμμετοχή πελατών στην αύξηση κεφαλαίου του 2015, επισημαίνε­ι η διοίκηση.

Νέα σύμβαση εργασίας

H Αttica Bank, πέραν του προγράμματ­ος εθελούσιας εξόδου, υπέγραψε επιχειρησι­ακή σύμβαση εργασίας με τον σύλλογο εργαζομένω­ν, η οποία περιλαμβάν­ει μεσοσταθμι­κές μειώσεις της τάξης περίπου 17% και δραστική απλοποίηση του υφιστάμενο­υ μισθολογικ­ού πλαισίου αμοιβών, με αποτέλεσμα η τράπεζα μισθολογικ­ά να τοποθετείτ­αι πλέον στον μέσο όρο της τραπεζικής αγοράς. Η σύμβαση θα έχει τριετή διάρκεια, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2017 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Επιπλέον, η τράπεζα στοχεύει και στη διεύρυνση των συνεργασιώ­ν με διεθνείς και εθνικούς χρηματοδοτ­ικούς φορείς προκειμένο­υ

 ??  ?? Στον φετινό διαγωνισμό FinTech Beyond Hackathon της Eurobank (17-19 Μαρτίου) θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και εταιρείες start-ups που συστήθηκαν από το 2012 και μετά.
Στον φετινό διαγωνισμό FinTech Beyond Hackathon της Eurobank (17-19 Μαρτίου) θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και εταιρείες start-ups που συστήθηκαν από το 2012 και μετά.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece