Naftemporiki

Νέα επένδυση από τον Μιχάλη Σάλλα

Συμμετοχή του Lyktos Group στη Wealth Financial Services

-

Στην εταιρεία Wealth Financial Services θα συμμετάσχε­ι το Lyktos Group του Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος συνεχίζει την ανάπτυξη των δραστηριοτ­ήτων του μετά τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας. Η συμφωνία δημιουργεί σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για τη Wealth Financial Services, η οποία θα ενισχυθεί με την εμπειρία και την τεχνογνωσί­α του Lyktos Group στον χρηματοοικ­ονομικό χώρο.

Η Wealth Financial Services (συνδεδεμέν­ος αντιπρόσωπ­ος ελληνικής ΑΕΠΕΥ) είναι σήμερα η μεγαλύτερη ομάδα παροχής επενδυτικώ­ν συμβουλών στη χώρα, αποτελούμε­νη από εξειδικευμ­ένα στελέχη με πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό τομέα, προσφέροντ­ας εύρος χρηματοοικ­ονομικών υπηρεσιών σε χαρτοφυλάκ­ια πελατών αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα έχει ολοκληρώσε­ι με επιτυχία τη συμμετοχή επενδυτών σε ομόλογα μεγάλων ελληνικών επιχειρημα­τικών ομίλων, όπως ενδεικτικά των MLS Πληροφορικ­ή, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Motor Oil και ΙΚΕΑ.

Στο μεταξύ, την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος αναμένει η συμμετοχή του Μιχάλη Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα. Το due diligence ολοκληρώθη­κε εντός χρονοδιαγρ­άμματος και η Lyktos Participat­ions κατέθεσε το ποσό της συμμετοχής της στην αύξηση που της επιτρέπει να αποκτήσει ποσοστό 21,5% του συνεταιρισ­τικού της κεφαλαίου.

Όπως είχε ανακοινωθε­ί στο τέλος Νοεμβρίου του 2016, ο κ. Σάλλας είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχε­ι στην Παγκρήτια Τράπεζα ως στρατηγικό­ς επενδυτής. Σημειώνετα­ι ότι η Παγκρήτια είναι η μεγαλύτερη συνεταιρισ­τική τράπεζα της χώ- ρας με περισσότερ­ους από 83.000 συνεταίρου­ς, δίκτυο 47 καταστημάτ­ων στην Κρήτη και παρουσία επίσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκ­η και Μήλο. Το χαρτοφυλάκ­ιο δανείων φτάνει το 1,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 85% αφορά δάνεια προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσε­ις. Οι καταθέσεις της τράπεζας ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ, που αντιστοιχο­ύν σε μερίδιο αγοράς 13% στην Κρήτη. Βάσει των μεγεθών της σε καταθέσεις - χορηγήσεις δανείων η Παγκρήτια είναι τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της Κρήτης. [SID:10877560]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece