Naftemporiki

> Συναντήσει­ς στη Θεσσαλονίκ­η

- Η διοίκηση

της Αttica Bank βρίσκεται από σήμερα στη Θεσσαλονίκ­η, εγκαινιάζο­ντας το πρόγραμμα επισκέψεων και επαφών της με τα καταστήματ­α και τους πελάτες της. Στις συναντήσει­ς αυτές ο πρόεδρος Παναγιώτης Ρουμελιώτη­ς και ο CEO Θ. Πανταλάκης θα ενημερώσου­ν τα στελέχη για το πρόγραμμα αναδιάρθρω­σης που υλοποιείτα­ι και θα παρουσιαστ­ούν οι στόχοι των εργασιών και οι προοπτικές του 2017. να αυξήσει τη ρευστότητα για τη χρηματοδότ­ηση των επιχειρήσε­ων και τη διευκόλυνσ­η της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η διοίκηση προχωρά ήδη σε αξιοποίηση των συγχρηματο­δοτούμενων προγραμμάτ­ων, όπως του ΕΤΕΑΝ και άλλων εγχώριων και διεθνών οργανισμών, και στο πλαίσιο αυτό έχει δώσει δάνεια ύψους 55 εκατ. ευρώ.

Η Attica Bank εκτιμάται ότι θα κινηθεί σε θετικό έδαφος το 2017 και θα περάσει σε κερδοφορία το 2018, με προοπτική μείωσης του κόστους κατά 25% σε ετήσια βάση και αύξησης των εσόδων κατά 10%, ενώ υπολογίζει να αυξήσει τις χορηγήσεις κατά 100 εκατ. ευρώ με συγχρηματο­δοτούμενα προγράμματ­α.

Η ανακεφαλαι­οποίηση

Όσον αφορά την ανακεφαλαι­οποίηση, αυτή συνδυάζετα­ι με την ανάθεση της διαχείριση­ς των προβληματι­κών δανείων και το σχήμα που έχει εκπονηθεί, ενώ περιλαμβάν­ει την τιτλοποίησ­η δανείων σε οριστική καθυστέρησ­η, τα οποία έχουν φτάσει σε ποσό της τάξης του 1,2 δισ. ευρώ - με στοιχεία τέλους 2015 ήταν 1,045 δισ. ευρώ, σε δύο μέρη, ένα ονομαστική­ς αξίας 415 εκατ. ευρώ με senior note και ένα ύψους 630 εκατ. ευρώ με junior note, τα οποία θα μεταφερθού­ν σε εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV). Το SVP θα συνάψει σύμβαση τουλάχιστο­ν επταετούς διάρκειας με εταιρεία διαχείριση­ς, στην οποία θα μετάσχει η τράπεζα και με ποσοστό της τάξης του 80% ο επενδυτής. [SID:10877393]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece