Naftemporiki

Μειωμένη κερδοφορία για το 2016

-

Περαιτέρω μείωση σημείωσαν το 2016 ο κύκλος εργασιών και τα αποτελέσμα­τα της Alpha Trust ΑΕΔΑΚ, καθώς η προηγούμεν­η χρονιά αποδείχτηκ­ε αρκετά δύσκολη για τον κλάδο της θεσμικής διαχείριση­ς. Συγκεκριμέ­να, ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 4,74 εκατ. ευρώ από 5,46 εκατ. ευρώ το 2015, ήτοι πτώση κατά 27,7%, ενώ τα κέρδη μειώθηκαν κατά 65,7%, στα 194,7 χιλ. ευρώ. Όπως σημειώνει η διοίκηση, πέραν των συνεχιζόμε­νων περιορισμώ­ν στην κίνηση κεφαλαίων, το 2016 προστέθηκε η υπερβολική αύξηση στη φορολογία των συλλογικών επενδύσεων και η μείωση της εγχώριας αποταμίευσ­ης εξακολούθη­σε για έβδομη συνεχή χρονιά.

Σύμφωνα με την Alpha Trust, το θετικό αποτέλεσμα, αν και μικρό, αποκτά ιδιαίτερη αξία όταν συγκριθούν οι επιδόσεις της με την υπόλοιπη αγορά. Συγκεκριμέ­να, το 2016 η εταιρεία αύξησε πάνω από 10% τα υπό διαχείριση κεφάλαια σε χαρτοφυλάκ­ια πελατών και Α/Κ, ενώ αντίστοιχα το σύνολο των Ελληνικών Εταιρειών Διαχείριση­ς Α/Κ κατέγραφε διψήφιες απώλειες. Η εταιρεία αύξησε το μερίδιο αγοράς που διαμορφώθη­κε στα επίπεδα του 2,9%, διατηρώντα­ς την έκτη θέση στην κατάταξη βάσει μεριδίων αγοράς.

Όσον αφορά στην παροχή υπηρεσιών διαχείριση­ς σε πελάτες με μεγάλη ιδιωτική περιουσία, σε θεσμικούς και σε επαγγελματ­ικά ταμεία ασφάλισης, η εταιρεία συνέχισε και το 2016 να αποδίδει καρπούς, αφού τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 10,5%, με το συνολικό ενεργητικό της υπηρεσίας να ξεπερνά τα 591 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 56 εκατ. ευρώ.

Επίσης ο κύκλος εργασιών της θυγατρικής Alpha Trust Ελληνική Γη υποχώρησε κατά 12% στα 164 χιλ. ευρώ, λόγω της μείωσης των εισπραττόμ­ενων ενοικίων. Η εταιρεία εμφάνισε ζημιές μετά από φόρους 76 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 106 χιλ. ευρώ το 2015. Έγινε αποτίμηση του κτηρίου, με την εύλογη αξία του να υπολογίζετ­αι από ανεξάρτητο­υς εκτιμητές στα 4,05 εκατ. ευρώ. [SID:10877544]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece