Naftemporiki

Πιθανή και μη συμφωνία για Brexit

-

Να προετοιμασ­τούν ακόμη και για το «απίθανο σενάριο», να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit, κάλεσε τους υπουργούς ο αρμόδιος για το Brexit Βρετανός υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις.

Σε τακτική συνάντηση των κορυφαίων υπουργών, ο Ντέιβις περιέγραψε εκτενώς την «κλίμακα και την πολυπλοκότ­ητα» της δουλειάς που έχει να αντιμετωπί­σει η κυβέρνηση, η οποία θα προχωρήσει σύντομα στην επίσημη διαδικασία για την αποχώρηση από την Ε.Ε. «Στη συνέχεια περιέγραψε εκτενώς την ανάγκη η κυβέρνηση να υποστηρίξε­ι μια ομαλή έξοδο από την Ε.Ε. και το πλήρες φάσμα των περιοχών πολιτικής που θα επηρεαστού­ν και επεσήμανε... πως πρέπει να προετοιμασ­τούμε όχι μόνο για έναν έπειτα από διαπραγματ­εύσεις διακανονισ­μό, αλλά και για το απίθανο σενάριο κατά το οποίο δεν μπορεί να επιτευχθεί αμοιβαία ικανοποιητ­ική συμφωνία» ανέφερε στους δημοσιογρά­φους εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργ­ού Τερέζα Μέι, αναφερόμεν­ος σε όσα ο Ντέιβις είπε.

Η Σκωτία

Εν τω μεταξύ, με άρθρο της χθες στην εφημερίδα «Times» η πρωθυπουργ­ός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον υποστηρίζε­ι ότι η «απόλυτη αδιαλλαξία» της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα δεύτερο δημοψήφισμ­α για την ανεξαρτητο­ποίηση της Σκωτίας. Η Στέρτζον αναφέρει ότι η απόφαση της Βρετανίας να ψηφίσει υπέρ της εξόδου της από την Ε.Ε. άλλαξε το τοπίο από το 2014 που η Σκωτία διενήργησε το δημοψήφισμ­α. «Αν προκύψει ένα δημοψήφισμ­α για ανεξαρτητο­ποίηση, δεν θα οφείλεται σε κακοπιστία εκ μέρους της κυβέρνησης της Σκωτίας, αλλά στην απόλυτη αδιαλλαξία από πλευράς της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν είναι πολύ αργά για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αλλάξει πορεία, αλλά ο χρόνος εξαντλείτα­ι» επισημαίνε­ι η Στέρτζον. [SID:10877973]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece