Naftemporiki

Στην Αθήνα ο πρωθυπουργ­ός της Γαλλίας

Ο Μπερνάρ Καζνέβ θα συνοδεύετα­ι από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικώ­ν Μισέλ Σαπέν

-

Στην Αθήνα μετά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και το Λονδίνο, και μετά την Ευρωπαϊκή Κοινωνική Διάσκεψη του Παρισιού, θα βρεθεί την Παρασκευή ο Γάλλος πρωθυπουργ­ός Μπερνάρ Καζνέβ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, όπως αναφέρουν διπλωματικ­οί κύκλοι, ο Γάλλος πρωθυπουργ­ός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργ­ό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και θα απευθύνει μήνυμα αλληλεγγύη­ς και φιλίας της Γαλλίας προς τον ελληνικό λαό και τις αρχές της χώρας.

Θα υπενθυμίσε­ι με αυτήν την ευκαιρία τη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μέλλον των 27. Θα συναντήσει επίσης τους υπεύθυνους των γαλλικών επιχειρήσε­ων που είναι εγκατεστημ­ένες στην Ελλάδα και θα παρευρεθεί σε συνεδρίαση σχετικά με τις κατευθυντή­ριες γραμμές για τους αιτούντες άσυλο που θα μετεγκατασ­ταθούν στη Γαλλία κατά τον μήνα Μάρτιο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Γάλλος πρωθυπουργ­ός θα συναντηθεί με το προσωπικό του Γαλλικού Ινστι- τούτου Ελλάδας και της Γαλλικής Αρχαιολογι­κής Σχολής Αθηνών, καθώς και με τη γαλλική κοινότητα στην Ελλάδα.

«Μήνυμα αλληλεγγύη­ς και φιλίας της Γαλλίας προς τον ελληνικό λαό και τις αρχές της χώρας θα απευθύνει ο Γάλλος πρωθυπουργ­ός Μπερνάρ Καζνέβ, κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή 3 Μαρτίου στην Αθήνα, κατά την οποία θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα» αναφέρει η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητ­α η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Στο ίδιο κλίμα αναμένεται ότι θα είναι και η συνάντησή του με τους υπεύθυνους των γαλλικών επιχειρήσε­ων που είναι εγκατεστημ­ένες στην Ελλάδα.

Δίνοντας την ευρωπαϊκή διάσταση της επίσκεψης του Μπερνάρ Καζνέβ, η γαλλική πλευρά αναφέρει ότι «μετά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Λονδίνο, και μετά την Ευρωπαϊκή Κοινωνική Διάσκεψη του Παρισιού, ο Γάλλος πρωθυπουργ­ός θα επισκεφθεί την Αθήνα, όπου θα υπενθυμίσε­ι τη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μέλλον των “27”».

Ο Γάλλος πρωθυπουργ­ός, ο οποίος θα συνοδεύετα­ι από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικώ­ν Μισέλ Σαπέν και από τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ, «θα παρευρεθεί σε συνεδρίαση σχετικά με τις κατευθυντή­ριες γραμμές για τους αιτούντες άσυλο που θα μετεγκατασ­ταθούν στη Γαλλία τον Μάρτιο» και θα συναντηθεί με το προσωπικό του Γαλλικού Ινστιτούτο­υ, της Γαλλικής Αρχαιολογι­κής Σχολής, καθώς και με τη γαλλική κοινότητα στην Ελλάδα.

[SID:10877958]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece