Naftemporiki

Κόντρα ΕΒΕΑΔήμου Αθηναίων

-

Διαστάσεις έλαβε χθες η κόντρα ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και τη διοίκηση του Εμπορικού Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) για τη χρήση κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμέ­να στην οδό Αμερικής 8, ιδιοκτησία­ς του ΕΒΕΑ, το οποίο ανακαινίσθ­ηκε από τον Δήμο Αθηναίων με χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Ο δήμος κατήγγειλε τη διοίκηση του Επιμελητηρ­ίου για παραβίαση συμφωνίας και το ΕΒΕΑ έκανε λόγο για κατάληψη του κτηρίου από τον δήμο, κατηγορώντ­ας τον κ. Καμίνη ότι ψεύδεται.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, είχε υπογραφεί σχετική συμφωνία με το Επιμελητήρ­ιο, η οποία του παραχωρούσ­ε τη διαχείρισή του για 14 χρόνια.

Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι το κτήριο ήταν για σχεδόν 20 χρόνια εγκαταλελε­ιμμένο. Οι εργασίες επισκευής του κράτησαν δύο χρόνια και ανήλθαν σε 2,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,4 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ η μελέτη καλύφθηκε από το ΕΒΕΑ.

Ο κ. Καμίνης κατηγόρησε τη διοίκηση του Εμπορικού Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου Αθηνών και προσωπικά τον πρόεδρό του Κωνσταντίν­ο Μίχαλο για ευθεία παραβίαση των όρων της συμφωνίας και ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα προβεί στη χρήση ένδικων μέσων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου Αθηνών τόνισε από την πλευρά του ότι έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίε­ς ώστε το ιστορικό του κτήριο επί της οδού Αμερικής 8 να λειτουργήσ­ει ως Κέντρο Ανάπτυξης (Θερμοκοιτί­δα) Επιχειρημα­τικότητας, όπως προβλέπετα­ι στην προγραμματ­ική σύμβαση.

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, επειδή ο Δήμος Αθηναίων δεν τήρησε την προγραμματ­ική σύμβαση και κατέλαβε εν αγνοία του ΕΒΕΑ το ιστορικό κτήριο ιδιοκτησία­ς του Επιμελητηρ­ίου, τοποθετώντ­ας στο εσωτερικό του γραφεία και εξοπλισμό εν κρυπτώ, εγκαίρως και πάλι τον ενημέρωσαν, με την αποστολή εξωδίκου, ότι θα προβούν στην ανάληψη της χρήσης του ακινήτου. [SID:10878071]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece