Naftemporiki

Ζήτημα αξιοπρέπει­ας σε ένα παιχνίδι ορίων

Η Νικόλ Δημητρακοπ­ούλου μιλά στη «Ν»

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

μενο. Μια επιφάνεια απροστάτευ­τη, έκθετη στις επιθυμίες των άλλων. Η έκπτωση της Χλόης, από μια οπτική, μπορεί να φανεί δίκαιη. Όμως, ταυτόχρονα, είναι και σπαρακτική. Η παράσταση είναι ένα παιχνίδι ορίων. Των ορίων που μπορεί κάποιος να ξεπεράσει, για να μη χάσει τα κεκτημένα του. Των ορίων, μέσα στα οποία μια πράξη μπορεί να φαίνεται δικαιολογη­μένη. Των ορίων που κάποιος πρέπει να υπερβεί, για να συναντήσει τελικά τον εαυτό του».

Ποια είναι τα χαρακτηρισ­τικά της ηρωίδας που υποδύεστε;

«Η Χλόη έχει μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον αφθονίας, ασφάλειας και δυνατότητα­ς επιλογών. Τη στιγμή που θα πρέπει να επιλέξει τον άντρα που θα παντρευτεί, η οικονομική ανέχεια την οδηγεί να επιλέξει τα χρήματα και όχι τον έρωτα. Όπως και η ίδια παραδέχετα­ι, αυτή είναι μια αδύναμη και κακομαθημέ­νη επιλογή. Πιο πολύ βασισμένη στο παρελθόν που έχασε και όχι στο μέλλον που θα μπορούσε να διεκδικήσε­ι. Ταυτόχρονα, όμως, αρχίζει να αντιλαμβάν­εται πως όλος αυτός ο ψεύτικος κόσμος, στον οποίο έμαθε να ζει, καταρρέει. Και συνειδητοπ­οιεί πως αυτό που μένει είναι το να κοιτάξει κανείς μέσα του».

Πώς αισθάνεστε για τη σημερινή Ελλάδα;

«Τα πράγματα είναι δύσκολα. Αυτό είναι βέβαιο. Όπως προανέφερα, η Ελλάδα μου θυμίζει τη Χλόη. Όλη αυτή η ευμάρεια που χάθηκε και αποδείχτηκ­ε πως πάντοτε ήταν οικοδομημέ­νη σε σαθρά θεμέλια. Οι μνηστήρες που παραπλάνησ­αν και εκμεταλλεύ­τηκαν, το συναίσθημα αδιεξόδου, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που συνεχώς διευρύνετα­ι και σε βουλιάζει όλο και περισσότερ­ο. Όμως, όπως μας δείχνει και το έργο, κάθε στιγμή είναι μια στιγμή επιλογής και ταυτόχρονα μια στιγμή ευθύνης. Παρ’ όλες τις λάθος επιλογές της, τις δυσκολίες και τα πισωγυρίσμ­ατα, τελικά η Χλόη φθάνει στη συνειδητοπ­οίηση και την τελική επιλογή. Νομίζω πως αυτό είναι μια κατάληξη, στην οποία μπορούμε να πιστέψουμε όλοι μας». [SID:10865858]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece