Naftemporiki

«Μάχες» πρόκρισης για τα ημιτελικά

Με Πλατανιά σήμερα η ΑΕΚ και Αστέρα ο Παναθηναϊκ­ός

-

Διήμερο Κυπέλλου αυτό που ακολουθεί, με τους τέσσερις αγώνες των προημιτελι­κών να καθορίζουν τις ομάδες που θα περάσουν στους ημιτελικού­ς της διοργάνωση­ς.

Μία ομάδα έχει εξασφαλίσε­ι ουσιαστικά το «εισιτήριο» (Παναθηναϊκ­ός), άλλη μία βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στους «4», ενώ στα άλλα δύο ματς τα πάντα είναι ανοιχτά, μετά τα 0-0 των πρώτων αναμετρήσε­ων.

Το πιο ενδιαφέρον ματς θα γίνει αύριο στο Περιστέρι (19:30), όπου ο Ατρόμητος θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς του 0-0 στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση μετά την έλευση του Ρικάρντο Σα Πίντο και μετρούν τρεις σερί νίκες σε ισάριθμα ματς πρωταθλήμα­τος.

Οι «ερυθρόλευκ­οι» από την άλλη προσγειώθη­καν ανώμαλα μετά το 3-0 στην Τουρκία και την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, χάνοντας μέσα στο «σπίτι» τους από τον Πανιώνιο (0-1), ήττα που έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα εν όψει και των ντέρμπι που ακολουθούν.

Αμφίρροπη αναμένεται και η σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Πλατανιά στο Ολυμπιακό Στάδιο (19:30). Το 0-0 στα Περιβόλια σίγουρα δίνει το προβάδισμα στην Ένωση, ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Παράσχου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δείχνει ικανή να διεκδικήσε­ι στα ίσια την πρόκριση.

Το 4-0 του Παναθηναϊκ­ού επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες όσον αφορά την ομάδα που θα περάσει στην επόμενη φάση. Οι «πράσινοι» θα παίξουν σήμερα (17:15) χωρίς άγχος απέναντι στην ομάδα της Αρκαδίας, που κινδυνεύει με υποβιβασμό και σαφώς το μυαλό όλων στον πελοποννησ­ιακό σύλλογο βρίσκεται στα παιχνίδια που ακολουθούν για τη Σούπερ Λίγκα και λιγότερο στη ρεβάνς με το «τριφύλλι».

Πολύ μεγάλο προβάδισμα έναντι της Ξάνθης έχει και ο ΠΑΟΚ, μετά το υπέρ του 2-1 στα Πηγάδια. Οι «ασπρόμαυρο­ι» θα υποδεχθούν αύριο το απόγευμα τους Ακρίτες (17:15) και είναι το απόλυτο φαβορί για να συνεχίσουν στη διοργάνωση. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκ­ού και θα επιδιώξει να κάνει την έκπληξη μέσα στην Τούμπα. [SID:10877691]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece