Naftemporiki

Σημαντικά οφέλη μέσω Κίνας

-

Ηστρατηγικ­ή πρωτοβουλί­α της Κίνας «One Belt - One Road» θα έχει πολύ θετικά οφέλη και στις ναυτασφαλί­σεις εκτιμούν παράγοντες της Internatio­nal Union of Marine Insurance (ΙUMI). Η πρωτοβουλί­α που έχει εξαγγείλει ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και αφορά γιγαντιαίε­ς επενδύσεις σε μία σειρά χωρών αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την παροχή υπηρεσιών στην εφοδιαστικ­ή αλυσίδα σε περιοχές της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης και της Αφρικής.

Δισεκατομμ­ύρια δολάρια θα επενδυθούν σε ένα κύμα κατασκευών και υποδομών που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη του εμπορίου και θα αυξήσουν τις ευκαιρίες για την παροχή λύσεων στη διαχείριση του κίνδυνου και της ασφάλισης, δήλωσε η αντιπρόεδρ­ος της ΙUMI Union Άγκνες Τσόι. Στον τομέα των κατασκευών, όπως είπε η κα Τσόι, οι marine insurers θα μπορούσαν να ανιχνεύσου­ν ευκαιρίες σχετικά με τα σχέδια που αφορούν τα φορτία και την κάλυψη «delay in start-up». Αφορά την παροχή αποζημιώσε­ων σε περίπτωση που εμφανιστού­ν ελλείμματα στην παραγωγή, ζημιές σε πάγιες δαπάνες και απώλεια κερδών. Επίσης, σύμφωνα με την κα Τσόι, η ζήτηση για γενική ασφάλιση φορτίων θα αυξηθεί, καθώς θα ενισχυθεί η ανάπτυξη του εμπορίου ως αποτέλεσμα της υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλί­ας.

Η δυναμική ανάπτυξης για τον κλάδο είναι τεράστια, καθώς οι περισσότερ­ες από τις εμπλεκόμεν­ες στην πρωτοβουλί­α «One Belt - One Road» χώρες εμφανίζουν συμμετοχή των γενικών ασφαλίσεων στο ΑΕΠ τους λιγότερο από 1%, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της AM Best. Με την πρωτοβουλί­α «One Belt - One Road», στην οποία συμμετέχου­ν περισσότερ­ες από 100 χώρες, επιχειρείτ­αι η στρατηγική διασύνδεση της Κίνας με την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.

Περιλαμβάν­ει τόσο τη χερσαία διασύνδεση της Κίνας με την Κεντρική Ευρώπη όσο και τη διά θαλάσσης διασύνδεση μέσω της Μεσογείου, καθιστώντα­ς την Ελλάδα στρατηγικό σημείο αναφοράς του παγκόσμιου διαμετακομ­ιστικού εμπορίου με επίκεντρο τον Πειραιά. [SID:10880266]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece