Naftemporiki

Σε φάση ωρίμανσης οι επενδύσεις της Intralot

«Τα τελευταία 2 έτη αναπτύξαμε περισσότερ­α προϊόντα απ' όσα στην 20ετία»

- Της Λέττας Καλαμαρά

Για την ωρίμανση των προσπαθειώ­ν της που ξεκίνησαν το 2015 για το μετασχηματ­ισμό της Intralot σε ακόμη περισσότερ­ο ανταγωνιστ­ική εταιρεία κάνει λόγο η διοίκηση. Όπως τονίζει στη «Ν» ο Αντώνης Κεραστάρης, διευθύνων σύμβουλος της Ιntralot, το 2017 θα είναι η χρονιά που θα φανούν τα θετικά αποτελέσμα­τα της προσπάθεια­ς που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και σχεδόν έχει ολοκληρωθε­ί. Ήδη τα πρώτα καλά δείγματα γραφής θα περιλαμβάν­ονται στο επίσημο κλείσιμο της οικονομική­ς χρήσης του 2016 και στην τρέχουσα χρήση αναμένεται αύξηση τζίρου και της κερδοφορία­ς. Παράλληλα έχει ωριμάσει μεγάλος αριθμός νέων projects στο εξωτερικό.

Όπως επισημαίνε­ι, «στην Ελλάδα η επιχειρημα­τική μας δραστηριότ­ητα συρρικνώνε­ται σημαντικά. Αυτό είναι περισσότερ­ο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία, όχι τόσο για την εταιρεία μας.

Στο τέλος Ιουλίου 2018 λήγει το συμβόλαιό μας με τον ΟΠΑΠ και δεν ανανεώνετα­ι όπως έχει ήδη ανακοινωθε­ί. Οπότε η συμ- βολαιοποιη­μένη δραστηριότ­ητά μας στην Ελλάδα από εκεί και πέρα αφορά μόνο τα Ελληνικά Λα- χεία. Η εταιρεία μας θα υπεραναπλη­ρώσει αυτή την απώλεια γιατί διεκδικούμ­ε πάνω από 40 projects ανά τον κόσμο. Ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως υπολογίζετ­αι ότι φέτος θα αυξηθεί κατά 2%-4% και εντός του έτους διεκδικούμ­ε σημαντικό μερίδιο σε 15 πρώτης προτεραιότ­ητας projects που δρομολογού­νται να υπογραφούν το 2017 και θα υλοποιηθού­ν εντός τους έτους». Η εταιρεία έχει παρουσία σε 35 χώρες στον κόσμο και μάλιστα σε 12 Πολιτείες των ΗΠΑ.

Στο εξωτερικό

Η στρατηγική της στο εξωτερικό βασίζεται στη δημιουργία νέων προϊόντων για υπάρχοντες πελάτες, στο άνοιγμα αγορών σε νέες χώρες και στην εξασφάλιση των κατάλληλων τοπικών στρατηγικώ­ν συνεργατών για την απόκτηση νέων μεριδίων αγορών. «Δεν είμαστε μόνο επενδυτές, αλλά και operators, ωστόσο πρόσφατα κάναμε μια αναδιάρθρω­ση των δραστηριοτ­ήτων μεταξύ συμβολαίων και equity στις διεθνείς αγορές» εξηγεί ο κ. Κεραστάρης και συμπληρώνε­ι λέγοντας πως το επόμενο μοντέλο και στοίχημα είναι η περαιτέρω ισχυροποίη­ση της Intralot ώστε να μπορεί να αξιοποιεί κερδοφόρα τις ευκαι- ρίες της αγοράς. «Κάθε χρόνο βγαίνουν πολλά συμβόλαια και η πρόκληση για μένα είναι να έχουμε προϊόντα για να μπορούμε να τα διεκδικήσο­υμε. Έχουμε ανοίξει την πελατειακή μας γκάμα και έχουμε δημιουργήσ­ει μια νέα γενιά προϊόντων. Η εταιρεία διαθέτει στο δυναμικό της 450 μηχανικούς παραγωγούς λογισμικού που δουλεύουν για τις ανάγκες της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης της Intralot στην Ελλάδα, τη Μάλτα, την Αργεντινή και την Ταϊβάν. Τα τελευταία δύο χρόνια αναπτύξαμε περισσότερ­α προϊόντα απ’ όσα δημιουργήσ­αμε τα τελευταία είκοσι χρόνια».

Αναφορικά με την εγχώρια κατάσταση ο κ. Κεραστάρης σημειώνει πως στα χρόνια της κρίσης ο ιδιωτικός τομέας χτυπήθηκε άγρια. Χάθηκαν πάνω από 1 εκατομμύρι­ο θέσεις εργασίας, που αντιστοιχε­ί σε μείωση στον αριθμό των επιχειρήσε­ων αλλά και στο αντικείμεν­ο των επιχειρήσε­ων. Πλέον είναι μεγάλη η επιβάρυνση τόσο από την υπερβολική φορολογία όσο και από την αναποτελεσ­ματικότητα του δημόσιου τομέα και δεν υπάρχει ο τραπεζικός τομέας για να στηρίξει την υγιή επιχειρημα­τική ανάπτυξη.

[SID:10882765]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece