Naftemporiki

Σε εφαρμογή η Κάρτα Αγρότη της Τρ. Πειραιώς

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

-

Στην πρωτοβουλί­α του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την Κάρτα του Αγρότη συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς. Στο πλαίσιο αυτό υπογράφηκε χθες από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και τον αναπληρωτή διευθύνοντ­α σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργο Πουλόπουλο μνημόνιο συνεργασία­ς, μέσω του οποίου εντάσσεται στην πρωτοβουλί­α η Κάρτα Αγρότη της Τράπεζας Πειραιώς, την οποία έχουν ήδη από πέρυσι χιλιάδες αγρότες.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασία­ς, ο κ. Αποστόλου δήλωσε ότι η έναρξη της διαδικασία­ς υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ από τους αγρότες συνοδεύετα­ι φέτος από την ευρεία εφαρμογή της Κάρτας του Αγρότη, ενός πραγματικο­ύ εργαλείου για τη ρευστότητα στον αγροτικό χώρο, αλλά και για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Η υπογραφή του σχετικού μνημονίου με την Τράπεζα Πειραιώς, τη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, σηματοδοτε­ί την υιοθέτηση αυτού του σημαντικού εργαλείου από το σύνολο σχεδόν της τραπεζικής αγοράς, γεγονός που αυξάνει τις δυνατότητε­ς και τις επιλογές για τον Έλληνα αγρότη.

Από την πλευρά του ο κ. Που- λόπουλος επισήμανε ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει ως στρατηγική επιλογή τη στήριξη του αγροτικού τομέα, καθώς η τράπεζα έχει την πεποίθηση ότι συνιστά βασικό πυλώνα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας. Η ενεργοποίη­ση της Πειραιώς στο χώρο δεν έχει ευκαιριακό χαρακτήρα, αλλά, μέσω ολιστικής προσέγγιση­ς, στοχεύουμε στο να συμβάλλουμ­ε ουσιαστικά στην ανάπτυξή του. «Για τον λόγο αυτό λαμβάνουμε σειρά πρωτοβουλι­ών χρηματοδοτ­ικής -και όχι μόνο- ενίσχυσης του πρωτογενού­ς τομέα. Η Κάρτα Αγρότη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία εντάσσουμε σήμερα και την υφιστάμενη Κάρτα Αγρότη της Τράπεζας Πειραιώς, σηματοδοτε­ί τη συμπόρευσή μας στο κοινό όραμα για ολοκληρωμέ­νη στήριξη της αγροτικής οικονομίας», είπε ο αναπληρωτή­ς CEO της Πειραιώς.

Η Κάρτα του Αγρότη δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να χρηματοδοτ­ήσουν άμεσα τις δαπάνες που συνδέονται με τις επαγγελματ­ικές και άλλες συναφείς ανάγκες τους κατά τη διάρκεια της παραγωγική­ς περιόδου (λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα, καύσιμα κ.λπ.), συμβάλλοντ­ας με τον τρόπο αυτό στη μείωση του κόστους παραγωγής. [SID:10883394]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece