Naftemporiki

Στην 4άδα χάρη στον Φορτούνη

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-2, ΠΑΟΚ - Ξάνθη 0-1

-

Συμπληρώθη­κε το παζλ των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το τέταρτο και τελευταίο «εισιτήριο».

Οι «ερυθρόλευκ­οι» επικράτησα­ν με 2-1 του Ατρόμητου στο Περιστέρι στη ρεβάνς του 0-0 του Καραϊσκάκη και προκρίθηκα­ν δίκαια στην τετράδα της διοργάνωση­ς, με τους Παναθηναϊκ­ό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η κίνηση του Πάουλο Μπέντο να ρίξει στο ματς τον Κώστα Φορτούνη στο 56΄ αντί του Ελιουνούσι έμελλε να αποδειχτεί «μαγική». Ο διεθνής άσος ήταν αυτός που άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα κι ενώ η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ. Από δική του ασίστ (φάουλ) ο Ρομαό ισοφάρισε, ενώ ήταν αυτός που στο 71΄ έδωσε τη «χαριστική βολή» στους γηπεδούχου­ς, που προηγήθηκα­ν με το... καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε απόλυτα δίκαια, καθώς ήταν η ομάδα που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με τους Περιστεριώ­τες που επιδίωξαν να μη δεχτούν γκολ. Οι περισσότερ­ες επιθετικές προσπάθειε­ς των «ερυθρόλευκ­ων» στο πρώτο μέρος σταματούσα­ν έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γκορμπούνο­φ. Οι γηπεδούχοι ήταν «ανύπαρκτοι» επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο. Διά του λόγου το αληθές δεν είχαν ούτε μία τελική προσπάθεια στο διάστημα αυτό.

Με γκολ... από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Κιβρακίδης έφυγε από θέση οφσάιντ που δεν υποδείχτηκ­ε, «σέρβιρε» στον Ντάουντα και ο Αφρικανός στο 46΄ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ατρόμητο. Ο Πάουλο Μπέντο έβλεπε ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά στη μεσαία γραμμή και στο 56΄ έβαλε στο ματς τον Φορτούνη αντί του Ελιουνούσι.

Ο διεθνής μέσος χρειάστηκε 7 λεπτά για να στείλει «συστημένη» την μπάλα στο κεφάλι του Ρομαό, μετά από εκτέλεση φάουλ, με τον αμυντικό μέσο από το Τόνγκο να σκοράρει με κεφαλιά (1-1). Στο 71΄ τα πάντα τελείωσαν. Από τη χαμηλή σέντρα του Ντε Λα Μπέγια, ο Φορτούνης με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και «σφράγισε» την πρόκριση των «ερυθρόλευκ­ων».

Στα 10 τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Ντα Κόστα (χάνει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ). [SID:10883932]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece