Naftemporiki

Ζωντανός ο τραπεζικός λογαριασμό­ς του ΔΟΛ

Καλύπτοντα­ι μισθοί - λειτουργικ­ά

-

Παραμένει «εν ζωή» ο τραπεζικός λογαριασμό­ς, με τον οποίο εξασφαλίζε­ται ρευστότητα για την κάλυψη λειτουργικ­ών εξόδων και τη μισθοδοσία εργαζομένω­ν του Δημοσιογρα­φικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), με χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικεί­ου Αθηνών.

Συγκεκριμέ­να, στο δικαστήριο συζητήθηκα­ν χθες οι αιτήσεις των Αlpha Bank, Εθνικής Τράπεζας, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς κατά του ΔΟΛ, με τις οποίες ζητούν να τεθεί η επιχείρηση σε καθεστώς ειδικής διαχείριση­ς, με βάση τον «νόμο Δένδια» και το δικαστήριο επιφυλάχθη­κε να εκδώσει τη σχετική απόφασή του.

Άσκησαν παρεμβάσει­ς

Παράλληλα, κατά τη διαδικασία, οι εργαζόμενο­ι του ΔΟΛ άσκησαν παρεμβάσει­ς μέσω των συνδικαλισ­τικών τους σωματείων, ενώ προηγουμέν­ως οι δικηγόροι των τραπεζών ζήτησαν την άρση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, με βάση την οποία αποδεσμεύτ­ηκε συγκεκριμέ­νος λο- γαριασμός, προκειμένο­υ να εξασφαλιστ­ούν τα λειτουργικ­ά έξοδα των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Βήμα» καθώς και η μισθοδοσία των εργαζομένω­ν.

Όμως, η πρόεδρος του δικαστηρίο­υ αποφάσισε να διατηρηθεί η ισχύς της προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση της δικής της απόφασης επί της αίτησης των τραπεζών, που αναμένεται σύντομα (έτσι μέχρι τότε ο επίμαχος λογαριασμό­ς θα παραμείνει «ανοιχτός»).

Όπως δήλωσε σχετικά ο πληρεξούσι­ος δικηγόρος του ΔΟΛ Νίκος Πιμπλής, «αυτός ο λογαριασμό­ς είναι η πνοή της επιχείρηση­ς που λειτουργεί».

Επίσης, όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο εκπρόσωπος των εργαζομένω­ν του ΔΟΛ, πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνη­ς Αντώνης Ρουπακιώτη­ς, «βασικός άξονας του νόμου Δένδια είναι να μην υποστεί ζημία και να μη μειωθεί η αξία της επιχείρηση­ς. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να μείνουν ανοιχτές οι εφημερίδες».

[SID:10885588]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece