Naftemporiki

Συμφωνία για πρόωρη αποπληρωμή χρέους

Το κέρδος της εταιρείας υπολογίζετ­αι σε 11,4 εκατ. δολ. και συνιστά μείωση της οφειλής κατά 29%

-

Σε μία κερδοφόρα συμφωνία με έναν από τους κύριους δανειστές της ήρθε η Seanergy Maritime Holdings, η εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία που ανήκει σε μέλη της οικογένεια­ς Ρέστη.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας το κέρδος της Seanergy υπολογίζετ­αι στα 11,4 εκατ. δολ., το οποίο αντιπροσωπ­εύει μείωση κατά 29% του οφειλόμενο­υ χρέους της. Επίσης αυτή η συμφωνία ανα- μένεται να έχει ως αποτέλεσμα μία προσαύξηση των ίδιων κεφαλαίων της κατά 30%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Seanergy, Σταμάτης Τσαντάνης, σχολίασε ότι πρόκειται για μία σημαντική συναλλαγή ιδιαίτερα επωφελής για τους μετόχους της εταιρείας. Είναι μία συμφωνία συνέχεια άλλων κινήσεων που ενίσχυσαν περαιτέρω τον στόλο της, σύμφωνα με τον κ. Τσαντάνη. Τους τε- λευταίους έξι μήνες η Seanergy έχει με επιτυχία «σηκώσει» κεφάλαια από τις αγορές και τα αξιοποίησε για παραγωγικο­ύς σκοπούς και την ενίσχυση της αξίας των μετοχών της. Αγόρασε δύο υψηλής ποιότητας Capesize πλοία στη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων πέντε ετών και αύξησε τη μεταφορική ικανότητα του στόλου της κατά 30%. Η πιστωτική γραμμή που θα «κλείσει» στο πλαίσιο της συμφω- νίας συνδέεται με ένα capes που ναυπηγήθηκ­ε στη Sungdong και μπορεί να αποπληρωθε­ί μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίο­υ 2017 με όφελος τη μείωση του υπολειπόμε­νου χρέους. Η εταιρεία σχεδιάζει να χρηματοδοτ­ήσει την κίνηση αυτή με ίδια κεφάλαια και νέο δανεισμό. Η Seanergy έγινε ένας αξιοσημείω­τος «παίκτης» στην αγορά των capes. Η διοίκηση πιστεύει ότι ο τομέας των capes αντιπροσωπ­εύει τα καλύτερα θεμελιώδη μεγέθη στη «βιομηχανία» του χύδην ξηρού φορτίου.

Η Seanergy ελέγχει έναν στόλο από δέκα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, εκ των οποίων τα οκτώ είναι capes και τα δύο supramax. Η συνολική μεταφορική ικανότητα του στόλου της ανέρχεται σε 1,5 εκατ. dwt και ο μέσος όρος ηλικίας του είναι τα 8,1 χρόνια. [SID:10900571]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece