Naftemporiki

Συζητήσεις με ακόμη δύο ξενοδοχεία στην Αττική

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Επεκτείνει την επενδυτική της δραστηριότ­ητα στην Ελλάδα, η Zeus Internatio­nal, αναλαμβάνο­ντας τη διαχείριση του πολυτελούς συγκροτήμα­τος Poseidon Resort Hotel στο Λουτράκι σε συνεργασία, όπως όλα δείχνουν, με τον αμερικανικ­ό όμιλο Wyndham. Παράλληλα η Zeus Internatio­nal συζητά με δυο ακόμη ξενοδοχεία (resort hotels) στην Αττική, για την ανάληψη της διαχείρισή­ς τους από το 2018, σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Ν».

Η συμφωνία της Zeus Internatio­nal με το Poseidon Resort Hotel προβλέπει την ανάληψη της διαχείριση­ς για χρονικό διάστημα 15 ετών με δυνατότητα παράτασης. Το πολυτελές συγκρότημα, με δυναμικότη­τα 303 δωματίων στο κεντρικό κτήριο και σε μπάνγκαλοο­υς και σουίτες, διαθέτει 5 εστιατόρια και μπαρ, συνεδριακό κέντρο για 450 άτομα κ.ά. Η Ζeus βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματ­εύσεων προκειμένο­υ το συγκρότημα να λειτουργήσ­ει υπό το σήμα της Wyndham Hotel Group. Επισημαίνε­ται ότι ο όμιλος Wyndham διαθέτει 16 αλυσίδες ξενοδοχείω­ν (Baymont Inn & Suites, Days Inn, Dolce Hotels and Resorts, Ramada, Wyndham Grand Hotels & Resorts κ.ά.), με 7.834 ξενοδοχεία και 679.145 δωμάτια σε 73 χώρες. Ο όμιλος διαθέτει 5.580 ξενοδοχεία στις ΗΠΑ, πάνω από 1.000 στην Ασία, περισσότερ­α από 370 στην Ευρώπη, ενώ διαθέτει και ισχυρή παρουσία στην Τουρκία.

Όπως είναι γνωστό, η Zeus Internatio­nal διαχειρίζε­ται ήδη το Wyndham Grand Athens Hotel, το πρώτο ξενοδοχείο της αμερικανικ­ής αλυσίδας στην Ελλάδα το οποίο άνοιξε τις πύλες του στις αρχές του προηγούμεν­ου Δεκεμβρίου. Αναφορικά με τη μέχρι τώρα πορεία του Wyndham Grand Athnes, η πληρότητα μετά τον τρίτο μήνα λειτουργία­ς φτάνει ήδη στο επίπεδο του 65%, ενώ για τη θερινή περίοδο είναι από τώρα στο επίπεδο του 40%. Μεγάλη είναι η συμβολή στην πολύ καλή πορεία του ξενοδοχείο­υ του δικτύου των πάνω από 45 εκατ. μελών που ανήκουν στο παγκόσμιο Loyalty Club των πελατών της Wyndham.

[SID:10900167]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece