Naftemporiki

Η Seanergy σε συμφωνία με τέσσερις τράπεζες

Προληπτική αναβολή και άρση της εφαρμογής των κυριότερων χρηματοοικ­ονομικών ρητρών

-

Σε συμφωνία με τις τέσσερις κύριες τράπεζές της, για προληπτική αναβολή και άρση της εφαρμογής των κυριότερων χρηματοοικ­ονομικών της ρητρών, ήρθε η Seanergy Maritime Holdings Corp. Η εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία που ανήκει στην Κλώντια Ρέστη, ανακοίνωσε ότι βάσει των συμφωνιών που υπογράφηκα­ν θα είναι ενήμερη με όλους τους όρους και τις υποχρεώσει­ς κάτω από τις δανειακές της συμβάσεις μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Σημειωτέον ότι η Seanergy είναι απολύτως ενήμερη προς τις υποχρεώσει­ς της και δεν έχει παραβιάσει καμία χρηματοοικ­ονομική ρήτρα των δανείων της.

Ο Σταμάτης Τσαντάνης (φωτογραφία), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσο­υμε μία ακόμα σημαντική συμφωνία με τις τράπεζές μας επιτυγχάνο­ντας, προληπτικά, την αναβολή εφαρμο- γής των κυριότερων χρηματοοικ­ονομικών μας ρητρών μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Η παραπάνω συμφωνία προσδίδει σημαντική ευελιξία στην εκτέλεση του επιχειρησι­ακού μας σχεδίου, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο όπου παρατηρείτ­αι σημαντική άνοδος τόσο της ναυλαγοράς όσο και των αξιών των πλοίων ξηρού φορτίου, καθώς προσδοκούμ­ε να αυξήσουμε το μέγεθος του στόλου μας και να προσθέσουμ­ε αξία στους μετόχους μας».

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι εταιρεία με έδρα τα Marshall Islands και τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στην Αθήνα. Η εταιρεία ασχολείται με τη μεταφορά χύδην ξηρών φορτίων μέσω ιδιοκτησία­ς και λειτουργία­ς πλοίων ξηρού φορτίου. Ο στόλος της αποτελείτα­ι από συνολικά δέκα πλοία, οκτώ πλοία τύπου Capesize και δύο πλοία τύπου Supramax, με συνολική μεταφορική ικανότητα 1.503.369 τόνους και με μέση ηλικία τα 8,1 έτη. [SID:10911100]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece