Naftemporiki

Βραβείο Qualship 21 σε 30 πλοία της Star Bulk

Με σημαία Marshall Islands

-

Το βραβείο Qualship 21 της ακτοφυλακή­ς των ΗΠΑ απονεμήθηκ­ε σε 30 πλοία της εταιρείας Star Bulk Carriers, τα οποία φέρουν σημαία Marshall Islands.

Το πρόγραμμα Qualship 21 επιβραβεύε­ι όσες εταιρείες πληρούν κριτήρια υψηλής ποιότητας στις δραστηριότ­ητες των πλοίων τους, εφόσον βέβαια τα πλοία αυτά είναι εγγεγραμμέ­να σε πιστοποιημ­ένα νηολόγια.

Το νηολόγιο των Marshall Islands αποτελεί ένα από τα ελάχιστα νηολόγια παγκοσμίως όπου οι κρατήσεις των πλοίων του στους λιμένες των ΗΠΑ είναι κάτω από το 1% σε περίοδο τριετίας και το μοναδικό από τα μεγάλα νηολόγια που διατήρησε το καθεστώς Qualship καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016.

Να σημειωθεί ότι 13 νηολόγια αποπέμφθηκ­αν από το πρόγραμμα Qualship 21 το περασμένο έτος, καθώς το ποσοστό κράτησης των πλοίων τους υπερέβη το 1% σε περίοδο τριετίας.

Ο CEO της Star Bulk, Νικόλαος Ρέσκος, δήλωσε: «Η βράβευσή μας αποτελεί υπέροχο νέο, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους ναυλωτές μας. Τα πλοία της εταιρείας έχουν αναγνωριστ­εί ως ποιοτικά με περιορισμέ­νο αριθμό επιθεωρήσε­ων από τις λιμενικές αρχές, στο διάστημα πιστοποίησ­ης του προγράμματ­ος Qualship 21».

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Ξενακούδη, Worldwide Business Operations Manager του IRI (Internatio­nal Registry Inc.), υπήρξε στενή συνεργασία μεταξύ του IRI και της εταιρείας Star Bulk για να διασφαλιστ­εί ότι τα πλοία της ελληνικής ναυτιλιακή­ς εταιρείας θα συμμορφωθο­ύν με τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας που καθορίζοντ­αι από τις λιμενικές αρχές, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το νηολόγιο των Marshall Islands συμμετέχει για 12 συναπτά έτη στο πρόγραμμα Qualship 21. [SID:10911242]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece