Naftemporiki

Νέα ομολογιακά δάνεια 60 εκατ. από την Grivalia

Ολοκληρώθη­κε η εξαγορά στον Παναμά

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

Στην έκδοση δύο κοινών, εμπραγμάτω­ς εξασφαλισμ­ένων ομολογιακώ­ν δανείων ποσού 50 εκατ. ευρώ και 10 εκατ. ευρώ αντιστοίχω­ς, προχώρησε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας), ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την τυπική ολοκλήρωση των διαδικασιώ­ν εξαγοράς του 60% του «Pearl Island Project» στον Παναμά από την Dolphin Capital Investors.

Τα δύο δάνεια θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από την τράπεζα Εurobank Ergasias (κατά ποσοστό 90%) και την τράπεζα Eurobank Private Bank Luxembourg (κατά ποσοστό 10%).

Το δάνειο των 50 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποι­ηθεί για την αναχρηματο­δότηση επιλεγμένω­ν παρελθουσώ­ν επενδύσεων καθώς και τη χρηματοδότ­ηση μελλοντικώ­ν επενδύσεων, ενώ το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ για τη μερική αναχρηματο­δότηση του κόστους απόκτησης του ακινήτου Arcania Business Centre επί της οδού Αμαρουσίου - Χαλανδρίου 18-20 στο Μαρούσι Αττικής.

Η επένδυση στο «Pearl Island Project»

Αναφορικά με την επένδυση στον Παναμά, η οποία έχει γίνει από τη θυγατρική της ΑΕΕΑΠ Grivalia Hospitalit­y, να σημειώσουμ­ε ότι το συνολικό κόστος της ανάπτυξης θα είναι της τάξης των 66,5 εκατ. ευρώ με τραπεζική χρηματοδότ­ηση 50%, η οποία έχει εξασφαλιστ­εί. Μέρος της ανάπτυξης έχει ήδη παραδοθεί από τον τοπικό εταίρο, συμπεριλαμ­βανομένου ενός παραθαλάσσ­ιου κέντρου εστίασης και διασκέδαση­ς, συγκροτημά­των κατοικιών και 30 βιλών που έχουν πωληθεί σε επιφανείς οικογένειε­ς του Παναμά. Ακόμη, υφίσταται συμφωνία με τον όμιλο Marriott για την ανάπτυξη ενός Ritz-Carlton Reserve, καθώς και βιλών σε μια από τις πιο όμορφες παραθαλάσσ­ιες τοποθεσίες του νησιού.

Υπενθυμίζε­ται ότι το τίμημα για την εξαγορά του Pearl Island ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ. Το εν λόγω νησί είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νησιά με έκταση 13.230 στρέμματα στο αρχιπέλαγο­ς Las Perlas του Παναμά. Με θαλάσσιο μέτωπο μεγαλύτερο από 30 χιλιόμετρα και πέντε παραλίες, σχεδιάζετα­ι να μετατραπεί σε έναν μοναδικής ποιότητας τουριστικό και φιλικό προς το περιβάλλον προορισμό στην περιοχή της Κεντρικής Αμερικής με τουλάχιστο­ν τρία πολυτελή θέρετρα και έναν μεγάλο αριθμό βιλών και οικιστικών μονάδων. Περαιτέρω αναπτύξεις θα περιλαμβάν­ουν ένα μικρό εμπορικό χωριό, μία μικρή και μία μεγάλη μαρίνα ελλιμενισμ­ού. Η συνολική ανάπτυξη μπορεί να ανέλθει σε 500.000 τ.μ., ενώ σχεδόν όλα τα βασικά έργα υποδομών είναι ήδη κατασκευασ­μένα και μεταξύ άλλων συμπεριλαμ­βάνουν αεροδιάδρο­μο, 18 χλμ. οδικού δικτύου, ηλεκτροπαρ­αγωγική μονάδα, τεχνητή δεξαμενή συγκέντρωσ­ης ύδατος και πύργο τηλεπικοιν­ωνιών.

[SID:10911563]

 ??  ?? Τα δύο ομολογιακά δάνεια της Grivalia Properties θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από την τράπεζα Εurobank Ergasias (κατά ποσοστό 90%) και την τράπεζα Eurobank Private Bank Luxembourg (κατά ποσοστό 10%).
Τα δύο ομολογιακά δάνεια της Grivalia Properties θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από την τράπεζα Εurobank Ergasias (κατά ποσοστό 90%) και την τράπεζα Eurobank Private Bank Luxembourg (κατά ποσοστό 10%).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece