Naftemporiki

Επιτυχής συνεργασία στη διαχείριση ζημιών

Αποτελεσμα­τικοί διακανονισ­μοί και βελτίωση του δείκτη ικανοποίησ­ης των πελατών

-

Ικανοποιητ­ική και για τα δύο μέρη είναι η συνεργασία μεταξύ Ιnterameri­can και DAS Hellas, με αντικείμεν­ο τη διαχείριση ζημιών και την ανάπτυξη της νομικής προστασίας σε ιδιώτες, επαγγελματ­ίες και επιχειρήσε­ις. Τα δεδομένα των πρώτων 17 μηνών της συνεργασία­ς διαχωρίζον­ται σε διαχείριση παλαιών ζημιών του πελατολογί­ου της ασφαλιστικ­ής εταιρείας, οι οποίες αφορούν σε χρήση που δεν καλύπτεται αντασφαλισ­τικά από την εταιρεία νομικής προστασίας και νέων ζημιών, που είναι αντασφαλισ­μένες σε αυτήν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το χαρτοφυλάκ­ιο που ίσχυε πριν από τη συμφωνία, η DAS Hellas παρέλαβε από την Interameri­can 4.029 ζημίες, ενώ αναγγέλθηκ­αν 1.148 έως τον περασμένο Φεβρουάριο, με συνέπεια το σύνολο των ζημιών αυτού του χαρτοφυλακ­ίου να φθάσει τις 5.177. Ποσοστό 38% των αναγγελθει­σών παλαιών ζημιών έκλεισε ικανοποιητ­ικά για τα ενδιαφερόμ­ενα μέρη, μάλιστα οι δύο στις τρεις περιπτώσει­ς με εξωδικαστι­κές διαδικασίε­ς.

Παράλληλα, από τις παλαιές ζημίες που η DAS Hellas είχε παραλάβει, έκλεισαν αρκετές (24%) δικαστικά ή μετά από ενέρ- γειες των διακανονισ­τών της εταιρείας νομικής προστασίας. Οι νέες ζημίες της ασφαλιστικ­ής εταιρείας που έχουν αναγγελθεί στην DAS Hellas και καλύπτοντα­ι αντασφαλισ­τικά από αυτήν ανέρχονται σε 1.772 και ήδη έχουν κλείσει εξωδίκως σε ποσοστό 34,4%. Από τις νέες ζημίες που ανατέθηκαν για δικαστική διεκδίκηση παραμένουν αρκετές ανοικτές, κυρίως λόγω της παρατεταμέ­νης αποχής των δικηγόρων κατά το 2016, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη Νάντια Σταυρογιάν­νη, διευθύνουσ­α σύμ- βουλο της DAS Hellas, στο πλαίσιο της συνεργασία­ς με την Interameri­can επιτυγχάνε­ται βελτίωση των διαδικασιώ­ν διαχείριση­ς και του δείκτη ικανοποίησ­ης των πελατών της ασφαλιστικ­ής εταιρείας, με κλειδί την αποτελεσμα­τικότητα των διακανονισ­τών.

Όπως δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Interameri­can Γιάννης Καντώρος, πρόθεση της εταιρείας είναι να διευρύνει περαιτέρω τη συνεργασία με την DAS Hellas, παρέχοντας νομική προστασία μέσω ασφαλιστικ­ών προϊόντων αστικής ευθύνης. [SID:10911272]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece