Naftemporiki

Δίωξη κατά Φιγιόν για κατάχρηση

Έρευνα για τον Μακρόν

-

Δίωξη για κατάχρηση δημόσιων πόρων ασκήθηκε χθες στον Φρανσουά Φιγιόν, τον υποψήφιο της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση της αργομισθία­ς της συζύγου του και των παιδιών του, ανακοίνωσα­ν οι εισαγγελικ­ές αρχές. Σε βάρος του 63χρονου πολιτικού απαγγέλθηκ­αν κατηγορίες για κατάχρηση δημόσιων κονδυλίων, για αποδοχή προϊόντων εγκλή- ματος και συνέργεια σε υπεξαίρεση και παράλειψη της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης στην Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια δικαστική πηγή. Ο πρώην πρωθυπουργ­ός έχει διαμηνύσει ότι θα συνεχίσει «μέχρι τέλους» την προεκλογικ­ή εκστρατεία του. Με βάση τη γαλλική νομοθεσία, η απαγγελία κατηγοριών σημαίνει ότι υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις» για την πιθανή ανάμιξη ενός υπόπτου σε μια εγκληματικ­ή ενέργεια.

Στο στόχαστρο ωστόσο των δικαστικών αρχών μπήκε και ο ανεξάρτητο­ς υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν. Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του ανεξάρτητο­υ υποψηφίου για την προεδρία της Γαλλίας, για να εξακριβωθε­ί αν επέδειξε εύνοια σε μια εταιρεία σε ένα ταξίδι που πραγματοπο­ίησε τον Ιανουάριο του 2016 στο Λας Βέγκας, όταν ήταν υπουργός Οικονομίας.

Η έρευνα αυτή ξεκίνησε τη Δευτέρα, ανέφερε μια δικαστική πηγή, μετά την υποβολή μιας έκθεσης της Γενικής Επιθεώρηση­ς Οικονομικώ­ν. Με βάση αυτήν την έκθεση υπάρχουν υπόνοιες ότι ο Μακρόν ευνόησε την εταιρεία Havas, όταν της ανέθεσε, χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμό­ς, να οργανώσει μια συνάντηση με Γάλλους επιχειρημα­τίες κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης ηλεκτρονικ­ών στο Λας Βέγκας. [SID:10911781]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece