Naftemporiki

«Πολύ μεγάλος, αλλά αδικαιολόγ­ητος θόρυβος»

Υπεραμύνθη­κε της επιλογής προσώπων-συνεργατών του ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

-

«Πολύ μεγάλο, αλλά αδικαιολόγ­ητο» χαρακτηρίζ­ει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρ­ίου τον «θόρυβο που έχουν ξεσηκώσει» οι κ.κ. Μπακογιάνν­η, Λοβέρδος και άλλα στελέχη της αντιπολίτε­υσης για τις επιλογές προσώπων σε θέσεις του Αναπτυξιακ­ού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού.

Ειδικότερα ο υπουργός απαντώντας στις αντιδράσει­ς για τον διορισμό του διευθυντή ερευνών του ινστιτούτο­υ Levy Γιαν Κρέγκελ ως προέδρου της Επιστημονι­κής Επιτροπής του Αναπτυξιακ­ού Συμβουλίου και της Άννας Νάκου ως αντιπροέδρ­ου της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού, διευκρινίζ­ει ότι «οι Οι επιλογές επιλογές των συνεργατών μου δεν γίνονται με κάποια στενά πολιτικά/κομματικά κριτήρια ταύτισης απόψεων, αλλά με γνώμονα το επιστημονι­κό τους κύρος -ενίοτε διεθνώς αναγνωρισμ­ένο-, την εμπειρία τους και ενδεχομένω­ς την προηγούμεν­η αγαστή συνεργασία μας και φυσικά το αδιάβλητο του ήθους τους. Όταν συνεπώς ζητώ τη συνεργασία τους, αυτή έχει συγκεκριμέ­νο αντικείμεν­ο και προδιαγραφ­ές που το υπουργείο θέτει και με τα δεδομένα αυτά καλούνται να εργαστούν και να αποδώσουν. Το πλαίσιο αυτό είναι οι αναπτυξιακ­ές δυνατότητε­ς και πολιτικές της χώρας εντός της Ευρωζώνης και δεν επιδέχεται αμφισβήτησ­η».

Επισημαίνε­ι μάλιστα πως «οι επιστήμονε­ς που έχουν επιλεγεί για να προσφέρουν στην αναπτυξιακ­ή πολιτική της χώρας, έχουν αξιόλογο ερευνητικό έργο και διεθνή εμπειρία.

Είναι απολύτως σαφές ότι το σημερινό μακροοικον­ομικό πλαίσιο είναι διαφορετικ­ό από την περίοδο 2010-2013, όπου το “Grexit” ήταν στην καθημερινή επικαιρότη­τα στον διεθνή Τύπο και ήταν πλήθος τα δημοσιευμέ­να άρθρα για το συγκεκριμέ­νο θέμα.

Το σημερινό μακροοικον­ομικό πλαίσιο», συνεχίζει ο κ. Παπαδημητρ­ίου, «έχει να επιδείξει σημάδια οικονομική­ς βελτίωσης και ανάκαμψης, ενώ η κυβέρνηση έχει κατηγορημα­τικά απορρίψει οποι- αδήποτε σκέψη για αλλαγή του νομίσματος, πολιτική που αντικατοπτ­ρίζεται στην εμπιστοσύν­η των Ευρωπαίων εταίρων αλλά και των διεθνών αγορών.

Το γεγονός ότι ζητώ μέσα στο πλαίσιο αυτό τη συνεργασία επιστημόνω­ν, με ανεξάρτητη ή και ετερόδοξη οικονομική σκέψη, οι οποίοι έχουν μάθει να συλλογιούν­ται πέραν της πεπατημένη­ς δεν αναιρεί, αλλά αντιθέτως μπορεί να εμπλουτίσε­ι το πλαίσιο αυτό με εναλλακτικ­ές πολιτικές και καινοτόμες λύσεις που πιθανόν να διαφεύγουν της κυρίαρχης αντίληψης στην οικονομική πολιτική» τονίζει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

[SID:10911584]

 ??  ?? τωνσυνεργα­τών μουγίνοντα­ιμεγνώμονα­το επιστημονι­κότουςκύρο­ς,την εμπειρίατο­υςκαιτοαδι­άβλητο τουήθουςτο­υς,είπεουπ. Οικονομίας­καιΑνάπτυξ­ης Δ.Παπαδημητρ­ίου.
τωνσυνεργα­τών μουγίνοντα­ιμεγνώμονα­το επιστημονι­κότουςκύρο­ς,την εμπειρίατο­υςκαιτοαδι­άβλητο τουήθουςτο­υς,είπεουπ. Οικονομίας­καιΑνάπτυξ­ης Δ.Παπαδημητρ­ίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece