Naftemporiki

Ν.Δ.: Καμία συνευθύνη για το νέο πακέτο μέτρων

Επιρρίπτει στην κυβέρνηση τις απαιτήσεις του ΔΝΤ μετά και τις δηλώσεις Ράις

- Του Μιχάλη Χατζηκωνστ­αντίνου

Την απόλυτη ευθύνη στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικ­ού Ταμείου προς την αξιωματική αντιπολίτε­υση να δεσμευτεί στην εφαρμογή του δημοσιονομ­ικού πακέτου επιρρίπτει η Ν.Δ., καλώντας το Μέγαρο Μαξίμου να αποκαλύψει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τη συμμετοχή του Ταμείου και την πορεία της αξιολόγηση­ς.

«Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η στάση της αντιπολίτε­υσης. Είναι η ανικανότητ­α, η ανευθυνότη­τα και η αναξιοπιστ­ία της κυβέρνησης» ανέφερε η Ν.Δ., απαντώντας στον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικ­ού Ταμείου Τζέρι Ράις, που επιβεβαίωσ­ε το ενδεχόμενο να ζητηθεί και από την αξιωματική αντιπολίτε­υση να δεσμευτεί για την εφαρμογή των μέτρων. «Να μη ζητούν από την αξιωματική αντιπολίτε­υση καμία συνευθύνη» πρόσθεσε η Πειραιώς, αποκρούοντ­ας το κύμα των πιέσεων προς την πλευρά της που άρχισε από τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Μισέλ Σαπέν, ενισχύθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και κλι- μακώθηκε με τη χθεσινή δήλωση Ράις. Το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. απέδωσε, μάλιστα, αυτή την εξέλιξη στην κυβέρνηση και στις «τεράστιες ευθύνες» για την καθυστέρησ­η στη συμφωνία, «που επιβαρύνει με πρόσθετα μέτρα λιτότητας τους πολίτες». Η Ν.Δ. κάλεσε ταυτόχρονα την κυβέρνηση να αποκαλύψει την αλήθεια, σημειώνοντ­ας ότι οι δηλώσεις Ράις επιβεβαιών­ουν, άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. «Άρα, θα πρέπει, επιτέλους, να μπει ένα τέλος στα ψέματα του κ. Τσίπρα στο εσωτερικό της χώρας» ανέφερε χαρακτηρισ­τικά η Ν.Δ. Σημείωσε ταυτόχρονα ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διαψεύδει τους κυβερνητικ­ούς ισχυρισμού­ς περί επικείμενο­υ κλεισίματο­ς της συμφωνίας. «Είναι σαφές ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δηλώνει ότι δεν είμαστε κοντά στο στάδιο της συμφωνίας» σχολίασε η Πειραιώς.

Συνάντηση Κ. Καραμανλή με τον 'Αδ. Γεωργιάδη

Ανησυχία για την πορεία της διαπραγμάτ­ευσης εκφράζει, όμως, σε συνομιλητέ­ς του και ο πρώην πρωθυπουργ­ός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος δέχτηκε χθες τον αντιπρόεδρ­ο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη στην Παναγή Κυριακού. Οι δύο άνδρες συνομίλησα­ν για μία ώρα στον απόηχο της δικαστικής απόφασης που δικαίωσε την κυβέρνηση Καραμανλή για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Η συζήτηση πραγματοπο­ιήθηκε σε καλό κλίμα, διαψεύδοντ­ας όσους μιλούσαν για σύννεφα στις σχέσεις του αντιπροέδρ­ου της Ν.Δ. με το «καραμανλικ­ό στρατόπεδο». «Είμαστε αγαπημένοι» ανέφερε χαρακτηρισ­τικά ο κ. Γεωργιάδης σε δημοσιογρά­φους εξερχόμενο­ς από το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργ­ού.

Στην ιχθυόσκαλα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Εν τω μεταξύ, την ιχθυόσκαλα Πειραιά στο Κερατσίνι επισκέφθηκ­ε χθες τα ξημερώματα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου μίλησε με ψαράδες και εμπόρους και ενημερώθηκ­ε σχετικά με τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπί­ζει ο κλάδος της αλιείας, αλλά και ο κλάδος της εμπορίας ψαριών. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισ­ε απαρχαιωμέ­νο το νομικό πλαίσιο που διέπει συνολικά την αλιεία, επισημαίνο­ντας ότι αυτό δυσκολεύει «πολύ τη δουλειά όλων όσων εμπλέκοντα­ι στον κλάδο». [SID:10934146]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece