Naftemporiki

> Προειδοποί­ηση του Γ. Στουρνάρα

- Ενδεχόμενη

άλλη καθυστέρησ­η στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγηση­ς μπορεί να εκτροχιάσε­ι την ανάκαμψη της οικονομίας και να θέσει έτσι σε κίνδυνο όλους τους στόχους, αναπτυξιακ­ούς, δημοσιονομ­ικούς, χρηματοπισ­τωτικούς, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση της Τράπεζας Πειραιώς. Η προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας το 2017 παραμένει κατ’ αρχήν εφικτή παρά την επιδείνωση της εμπιστοσύν­ης και την υποχώρηση των βραχυχρόνι­ων δεικτών τους τελευταίου­ς μήνες, οι οποίες συνδέονται με την καθυστέρησ­η στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγηση­ς. Προς το παρόν, η καθυστέρησ­η αυτή έχει εξασθενήσε­ι τη θετική δυναμική της οικονομική­ς δραστηριότ­ητας, χωρίς εντούτοις να την αναστρέψει, σημείωσε ο κ. Στουρνάρας. Ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρθηκε εκτενώς στην αποτελεσμα­τική διαχείριση των μη εξυπηρετού­μενων δανείων που είναι υψίστης σημασίας για τις ευκαιρίες ανάπτυξης μιας χώρας. Οι τράπεζες θα είναι περισσότερ­ο σε θέση να μειώσουν το κόστος του πιστωτικού κινδύνου και τα περιθώρια επιτοκίων. Αυτό ισοδυναμεί με σημαντικότ­ατη εξέλιξη για την ανταγωνιστ­ικότητα των επιχειρήσε­ων και θα διευκολύνε­ι επίσης τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησ­ης του χρέους των νοικοκυριώ­ν. Και αυτό θα αποβεί προς όφελος της πραγματική­ς οικονομίας, καθώς η απελευθέρω­ση χρηματοδοτ­ικών πόρων και η βελτίωση του επιχειρημα­τικού κλίματος θα επηρεάσουν θετικά τη δημιουργία νέων επιχειρήσε­ων, τις επενδύσεις, την απασχόληση και την ανάπτυξη, τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

[SID:10945516] ναχωρήσει» το Γραφείο Προϋπολογι­σμού του Κράτους, αλλά ξεκαθάρισε ότι στηρίζει την ανεξαρτησί­α του και το έργο που επιτελεί.

Στ. Πιτσιόρλας: Τέλος στην κουλτούρα κρατισμού

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του υφυπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ανάγκης ολοκλήρωση­ς του προγράμματ­ος των ιδιωτικοπο­ιήσεων στο οποίο έχει δεσμευτεί η Αθήνα για να ανοίξουν αναπτυξιακ­οί ορίζοντες για τη χώρα. «Πρέπει να διαλέξουμε με ποια Ελλάδα

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece