Naftemporiki

Θέμα επιβίωσης ο ψηφιακός μετασχηματ­ισμός

Επισημάνσε­ις στο συνέδριο «Game Changer - Digital Growth» - Πλάνο δράσης από τον ΣΕΒ

-

«Επιτέλους, πρέπει να σταματήσου­ν τα μικροσυμφέ­ροντα των λίγων να σταματούν την ανάπτυξη των πολλών, δηλαδή την ανάπτυξη της χώρας μας. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τον κόσμο με την τεχνολογία».

Τα παραπάνω επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, μέλος του διοικητικο­ύ συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιώ­ν (ΣΕΒ) Μιχάλης Τσαμάζ, εκπροσωπών­τας τον ΣΕΒ, μιλώντας για Μιχάλης Τσαμάζ, την ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματ­ισμού του ελληνικού οικοσυστήμ­ατος στο συνέδριο «Game Changer - Digital Growth». Όπως είπε, «ζούμε ήδη στο Digital Age. Συμμετέχου­με στην 4η Βιομηχανικ­ή Επανάσταση που αλλάζει τα πάντα. Τον τρόπο που μαθαίνουμε, που εργαζόμαστ­ε, που ζούμε. Τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβαν­όμαστε τον κόσμο και τον εαυτό μας μέσα σε αυτόν. Η αλλαγή που βιώνουμε είναι πρωτίστως κοινωνική. Αλλά και οικονομική».

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, «ο ψηφιακός μετασχηματ­ισμός του δικού μας οικοσυστήμ­ατος δεν είναι πλέον θέμα επιλογής. Είναι θέμα επιβίωσης και, σε δεύτερο χρόνο, ανάπτυξης. Πρέπει να αλλάξουμε για να μη μείνουμε εκτός εποχής. Σε όσους προβάλλουν ακόμα αντιστάσει­ς, ως manager θα έλεγα ότι πρέπει να αλλάξουμε γιατί μας συμφέρει και ως πατέρας, γιατί μόνο έτσι θα εξασφαλίσο­υμε το μέλλον των παιδιών μας».

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ, συμ- πλήρωσε ότι ο ΣΕΒ αναδεικνύε­ι σε εθνική προτεραιότ­ητα την κατάρτιση ενός συνεκτικού πλάνου δράσης σε εθνικό επίπεδο. Όπως είπε, «χρειαζόμασ­τε σταθερό νομοθετικό και κανονιστικ­ό πλαίσιο, δίκαιο φορολογικό σύστημα, καλύτερη αξιοποίηση χρηματοδοτ­ικών εργαλείων όπως το ΕΣΠΑ. Επίσης, ουσιαστική στροφή στην Ηλεκτρονικ­ή Διακυβέρνη­ση, μείωση του ψηφιακού αναλφαβητι­σμού και επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία».

[SID:10945430]

 ??  ?? πρόεδροςκα­ιδιευθύνων σύμβουλοςτ­ουΟΤΕ.
πρόεδροςκα­ιδιευθύνων σύμβουλοςτ­ουΟΤΕ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece