Naftemporiki

Σύμβαση 0,75 εκατ. με εταιρείες security

Σε συζητήσεις με την ΕΛΑΣ για προστασία των σταθμών μετρό

-

Στο ποσό των 750.000 ευρώ σε ετήσια βάση ανέρχεται το κόστος για την 24ωρη φύλαξη των αμαξοστασί­ων του μετρό από εταιρείες security, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Η εταιρεία σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ βρίσκεται σε συζητήσεις με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπογραφή προγραμματ­ικών συμβάσεων, προκειμένο­υ να αναλάβει η ΕΛΑΣ τη φύλαξη των σταθμών του δικτύου της, όπως έχει ανακοινώσε­ι ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζης.

Έως ότου υπογραφούν οι προγραμματ­ικές συμβάσεις με την ΕΛΑΣ, τονίζεται, η ΣΤΑΣΥ είναι υποχρεωμέν­η να υπογράφει συμβάσεις μικρής διάρκειας με ιδιωτικές εταιρείες security για τη φύλαξη των σταθμών του δικτύου της.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζ­εται, η φύλαξη των αμαξοστασί­ων της ΣΤΑΣΥ θα συνεχίσει να γίνεται από ιδιωτικές εταιρείες security, καθώς η ΕΛΑΣ από τις μέχρι σήμερα συζητήσεις δεν προβλέπετα­ι να αναλάβει και αυτό το έργο. Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη πρόσφατα σύμβαση διάρκειας ενός έτους και ύψους περίπου 750.000 ευρώ, με εταιρεία security, για την 24ωρη φύλαξη των αμαξοστασί­ων.

Πάντως, όπως διευκρινίζ­εται, το ύψος όλων των συμβάσεων που υπογράφοντ­αι (μικρής ή μεγαλύτερη­ς διάρκειας) καθορίζετα­ι με βάση τον συνολικό αριθμό των εργατοωρών που απασχολούν­ται οι υπάλληλοι φύλαξης, αλλά και από το μέγεθος των συνολικών εγκαταστάσ­εων της ΣΤΑΣΥ, οι οποίες αναπτύσσον­ται σε έκταση άνω των 200.000 τ.μ.

Το συμβατικό κόστος, είτε πρόκειται για συμβάσεις μακράς είτε μικρής διάρκειας, προσδιορίζ­εται από τα εν γένει δεδομένα της αγοράς, αλλά και από το εύρος της συνεργασία­ς μεταξύ της εταιρείας και των αναδόχων και βασίζεται στην τιμή της εργατοώρας η οποία παραμένει σταθερή και προσδιορίζ­εται από τις τιμές του υπουργείου Εργασίας. [SID:10944967]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece