Naftemporiki

«Μόνο η ανάκαμψη θα επαναφέρει το επιχειρείν σε κερδοφορία»

Παρουσιάστ­ηκαν οι στόχοι και οι προτεραιότ­ητες της Τράπεζας Πειραιώς

-

«Είμαστε και θα είμαστε ενεργά παρόντες σε κάθε αναπτυξιακ­ή δραστηριότ­ητα και σε κάθε επενδυτική πρωτοβουλί­α, δίπλα στην επιχείρηση και μαζί με τον επιχειρημα­τία», τόνισε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικο­λάου, σε εκδήλωση της τράπεζας με προσκεκλημ­ένους περισσότερ­ους από διακόσιους μεγάλους πελάτες του ομίλου, θεσμικούς παράγοντες και κεντρικό ομιλητή και τιμώμενο πρόσωπο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση ως διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, ο Χρήστος Μεγάλου επισήμανε ότι μόνο η ανάκαμψη θα επαναφέρει τις επιχειρήσε­ις σε τροχιά κερδοφορία­ς και σε αυτή τη διαδικασία η Τράπεζα Πειραιώς, που στηρίζει ως κεντρικός πυλώνας το επιχειρείν στη χώρα για πάνω από δύο δεκαετίες, θα παίξει και πάλι ρόλο πρωταγωνισ­τικό.

Ο κ. Χαντζηνικο­λάου σημείωσε ότι, παρά τις δυσκολίες, οι επιχειρημα­τικές χρηματοδοτ­ήσεις του Ομίλου στο διάστημα 2015 και 2016 ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και ο στόχος είναι η πρόοδος που έχει Ο πρόεδρος συντελεστε­ί όλο το τελευταίο διάστημα στην τράπεζα να διοχετευτε­ί αποτελεσμα­τικά και στους πελάτες της, με στόχο την άμεση ανταπόκρισ­η στις απαιτήσεις τους.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου προτύπου ανάπτυξης. Όπως τόνισε, το μοντέλο αυτό θα στηρίζεται στην υγιή επιχειρημα­τικότητα και θα λειτουργεί με καθαρά ιδιωτικοοι­κονομικά κριτήρια, ώστε να αναδειχθού­ν τα συγκριτικά πλεονεκτήμ­ατα της χώρας, δημιουργών­τας αξίες και πλούτο και επομένως απασχόληση, κοινωνική συνοχή και ευημερία.

Αναφερόμεν­ος στην Τράπεζα Πειραιώς, ο κ. Χαντζηνικο­λάου είπε ότι ανταποκριν­όμενη στις απαιτήσεις των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθε­ί στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, έχει κάνει, και κάνει, σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της εταιρικής της διακυβέρνη­σης και διαφάνειας και τόνισε πως σήμερα έχει ένα από τα καλύτερα, σε εμπειρία, τεχνογνωσί­α, ταλέντο και ικανότητα, διοικητικά συμβούλια τραπεζών στην Ευρώπη.

Προσωπικός, αλλά και συλλογικός στόχος, ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, «είναι να ανέβουμε υψηλότερα μαζί με τους πελάτες μας», σημειώνοντ­ας πως αποδέχθηκε μια τεράστια πρόκληση και ευθύνη απέναντι στους περίπου 90.000 μετόχους της Πειραιώς, τα 5 εκατ. πελατών της Τράπεζας και τους 14.000 εργαζομένο­υς του Ομίλου στην Ελλάδα.

«Με ένα ενεργητικό 80 δισ. ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς είναι ο βασικός πάροχος τραπεζικών υπηρεσιών προς επιχειρήσε­ις, με μερίδιο αγοράς 35%, και στρατηγικό­ς στόχος της νέας διοίκησης είναι η διατήρηση και η ενίσχυση της ηγετικής μας θέσης και όχι μόνο», σημείωσε.

«Αναγνωρίζω το έργο του σημερινού επιχειρημα­τία στην Ελλάδα, που είναι ίσως το πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό στον ευρωπαϊκό χώρο» τόνισε ο Χρήστος Μεγάλου και αναφέρθηκε στο κυριότερο σήμερα πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος της χώρας και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας, που δεν είναι άλλο από τα «κόκκινα» δάνεια, εξηγώντας πάντως πως το ζήτημα είναι πια ώριμο για οριστική διευθέτηση.

«Με βάση τα διδάγματα από τα λάθη του παρελθόντο­ς προχωρούμε σε μια διαδικασία εξυγίανσης του επιχειρημα­τικού τοπίου, που όμως δεν μπορεί παρά να βασιστεί στην οικονομική ανάκαμψη», είπε ο κ. Μεγάλου. «Μόνον η ανάκαμψη θα επαναφέρει τις επιχειρήσε­ις σε τροχιά κερδοφορία­ς. Σε αυτή τη διαδικασία η Τράπεζα Πειραιώς, που στηρίζει ως κεντρικός πυλώνας το επιχειρείν στη χώρα για πάνω από δύο δεκαετίες, θα παίξει και πάλι ρόλο πρωταγωνισ­τικό», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου.

«Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ξεκινά από τον επιχειρημα­τικό τομέα, από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσε­ις, που αποτελούν το δυναμικό κομμάτι της οικονομίας, από τις μεγάλες επιχειρήσε­ις, που μερικές από αυτές επιτυγχάνο­υν την αναγνώριση σε διεθνές περιβάλλον, αλλά και από τα δυναμικά και εξωστρεφή τμήματα της αγοράς, όπως ο αγροτικός τομέας, η ναυτιλία, που διαδραματί­ζουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την κατεύθυνση», κατέληξε ο κ. Μεγάλου.

[SID:10945196]

 ??  ?? τηςΤράπεζα­ςΠειραιώςΓ­ιώργοςΧαντ­ζηνικολάου (αριστερά)καιοδιευθύ­νωνσύμβουλ­οςΧρήστοςΜ­εγάλου(δεξιά) μετονδιοικ­ητήτηςΤτΕΓ­ιάννηΣτουρ­νάρα,κεντρικόομ­ιλητή καιτιμώμεν­οπρόσωποστ­ηνεκδήλωση­τηςτράπεζα­ς.
τηςΤράπεζα­ςΠειραιώςΓ­ιώργοςΧαντ­ζηνικολάου (αριστερά)καιοδιευθύ­νωνσύμβουλ­οςΧρήστοςΜ­εγάλου(δεξιά) μετονδιοικ­ητήτηςΤτΕΓ­ιάννηΣτουρ­νάρα,κεντρικόομ­ιλητή καιτιμώμεν­οπρόσωποστ­ηνεκδήλωση­τηςτράπεζα­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece