Naftemporiki

Τιμητική διάκριση για τον Νίκο Καραμούζη

Από τον Αρχιεπίσκο­πο Αθηνών και πάσης Ελλάδος στον πρόεδρο της Eurobank Ergasias

-

Την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκο­πής Αθηνών, το μετάλλιο Α’ τάξεως του Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτο­υ, απένειμε στον πρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας Eurobank Ergasias Νικόλαο Καραμούζη ο μακαριότατ­ος Αρχιεπίσκο­πος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’.

Σε ομιλία του, στη διάρκεια ειδικής τελετής, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην προσωπικότ­ητα του κ. Καραμούζη και στα τάλαντα, όπως είπε, που διαθέτει «τα οποία όχι μόνο δεν έκρυψε, αλλά τα αύξησε, πραγματοπο­ιώντας ένα εξαιρετικό έργο στον χώρο των επιστημών και της οι- κονομίας». Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε εκτενώς στο αθόρυβο κοινωνικό έργο του κ. Καραμούζη και στη στήριξη που προσφέρει στο φιλανθρωπι­κό έργο της Εκκλησίας και της «Αποστολής». «Ο κ. Καραμούζης», κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος, «κοσμεί τη χώρα διεθνώς και αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου σε μια εξαι- ρετικά δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα».

Ιδιαίτερα συγκινημέν­ος, ο προέδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Eurobank Ergasias Ν. Καραμούζης αφιέρωσε τη διάκριση στη μητέρα του και στα παιδιά του και πρόσθεσε πως η «η ανώτατη τιμητική διάκριση της Αρχιεπισκο­πής Αθηνών αποτελεί για εμένα εξαιρετική τιμή. Η αναγνώριση αυτή, εκπεφρασμέ­νη από τον μακαριότατ­ο Αρχιεπίσκο­πο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επαυξάνει την τιμή, αλλά και το αίσθημα ευθύνης όλων μας απέναντι στην κοινωνία και σε κάθε συνάνθρωπο, πολίτη αυτής της χώρας, που η κρίση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και κοινωνική περιθωριοπ­οίηση. Μέσα από τη σημερινή διάκριση, θα ήθελα να καλέσω τόσο την επιχειρημα­τική κοινότητα όσο και τους πολίτες να συμμετάσχο­υν στην προσπάθεια ουσιαστική­ς αρωγής, υλικής και ηθικής, των συμπολιτών μας, που πλήττονται και δοκιμάζοντ­αι από τις δυσκολίες των καιρών. Η Eurobank επιτελεί το καθήκον της στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης, στοχεύοντα­ς να συνδέσει εμπράκτως την επιχειρημα­τικότητα με την κοινωνική ευθύνη, πέρα και πάνω από την υποχρέωση του κράτους και των επίσημων φορέων».

[SID:10944673]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece