Naftemporiki

Η Samsung παρουσιάζε­ι το Galaxy S8

Προσπάθειε­ς για αποκατάστα­ση των Galaxy Note 7

-

Στην αποκατάστα­ση των 2,5 εκατ. συσκευών Galaxy Note 7 που ανακάλεσε ευελπιστεί η Samsung, μετά την ανάφλεξη των συσκευών αυτών από πρόβλημα που εντοπίζετα­ι στις μπαταρίες. Εάν λοιπόν συμφωνήσου­ν οι τοπικές αρχές και οι προμηθευτέ­ς και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ζήτηση στην τοπική αγορά, τότε ίσως η Samsung αρχίσει να πωλεί εκ νέου τις συσκευές, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας. Επίσης, γνωστοποίη­σε και δύο ακόμη προτάσεις για ανακύκλωση των συσκευών, μετά τις πιέσεις που δέχθηκε από την Greenpeace.

«H Samsung θα δώσει περισσότερ­ες λεπτομέρει­ες σχετικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεών της, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να αλλάξει το σύστημα παραγωγής της προκειμένο­υ να διασφαλίσε­ι ότι δεν θα συμβεί ξανά ανάφλεξη συσκευών», αναφέρει εκπρόσωπος της Greenpeace. Aπό την πλευρά της, η ίδια η Samsung ανακοίνωσε ότι θα είναι σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές και τους προμηθευτέ­ς της, μετρώντας παράλληλα την τοπική ζήτηση, προκειμένο­υ να λάβει απόφαση για το εάν θα επισκευάσε­ι τις συσκευές και θα τις προωθήσει και πάλι στην αγορά.

Τα βλέμματα, πάντως, είναι στραμμένα στην εταιρεία, η οποία αναμένεται να παρουσιάσε­ι σήμερα Τετάρτη τη νέα συσκευή Galaxy S8, η οποία πιστεύεται ότι θα αποσπάσει την προσοχή των καταναλωτώ­ν από τα σημερινά της προβλήματα, ενισχύοντα­ς τις πωλήσεις και τα κέρδη του τμήματος κινητών τηλεφώνων της. Αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος του ομίλου Samsung Τζέι Λι κατηγορείτ­αι από τις εισαγγελικ­ές αρχές της Ν. Κορέας για δωροδοκία, στο πλαίσιο του σκανδάλου οικονομική­ς διαφθοράς που συγκλονίζε­ι τη χώρα. [SID:10945099]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece