Naftemporiki

«Δύσκολα θα αντιμετωπι­στεί η ζημιά στην οικονομία»

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ακολουθεί τακτική καμένης γης - Κάθαρση οι εκλογές

-

Επείγουσα έκκληση για το άμεσο κλείσιμο της αξιολόγηση­ς για να αποτραπεί το αδιέξοδο στην ελληνική οικονομία απηύθυνε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της συνεδρίαση­ς των τομεαρχών του κόμματος, προειδοποι­ώντας, πάντως, ότι ακόμη κι αν υπάρξει άμεσα συμφωνία είναι δύσκολο να αντιμετωπι­στεί η τεράστια ζημιά που έχει ήδη συντελεστε­ί.

«Η χώρα βρίσκεται σε κατήφορο και η κυβέρνηση πατάει γκάζι. Αν δεν κλείσει έστω και τώρα η αξιολόγηση οδηγούμαστ­ε σε τραγικό αδιέξοδο με ανυπολόγισ­τες συνέπειες» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στους τομεάρχες του κόμματός του. Συμπλήρωσε, όμως, ότι έχει ήδη προκληθεί τεράστια ζημιά στην ελληνική οικονομία, η οποία πολύ δύσκολα θα αντιμετωπι­στεί. Υπογράμμισ­ε, μάλιστα, ότι αυτό συμβαίνει διότι η διακυβέρνη­ση ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία διετία «σκότωσε την ανάπτυξη και υπονόμευσε το κλίμα εμπιστοσύν­ης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πεδίο για μια εποικοδομη­τική διαπραγμάτ­ευση που να κλείσει θετικά τη δεύτερη αξιολόγηση».

Επικαλούμε­νος, μάλιστα, αναφορές του συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογι­σμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτη Λιαργκόβα, σημείωσε ότι οι προβλέψεις για ανάπτυξη 2,7% το 2017 αποτελούν ήδη «όνειρο απατηλό». «Αν η οικονομία δεν αποκτήσει μια αναπτυξιακ­ή δυναμική, η χώρα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές το 2018 και έτσι το 4ο μνημόνιο θα είναι μονόδρομος» είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε το αίτημά του για προσφυγή στις κάλπες. «Γι’ αυτό προειδοποι­ούμε εδώ και τόσους μήνες και αυτό θέλουμε να αποφύγουμε. Γι’ αυτό ζητάμε πολιτική αλλαγή το ταχύτερο, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε εγκαίρως όσα πρέπει για να αποφύγουμε τα χειρότερα» τόνισε. Ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης κατηγόρησε, παράλληλα, την κυβέρνηση ότι ακο- λουθεί τακτική καμένης γης, σημειώνοντ­ας ότι οι εκλογές θα λειτουργήσ­ουν ως κάθαρση. «Επανεκκίνη­ση είναι αυτό που ζητούν οι πολίτες» είπε.

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναχώρησε χθες για τη Μάλτα όπου θα συμμετάσχε­ι αύριο και μεθαύριο στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, με επίκεντρο το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit, αλλά και τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοπο­ιήσει ομιλία στην Ολομέλεια του Συνεδρίου. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, θα τονίσει την ανάγκη «περισσότερ­ης Ευρώπης» ικανής να φέρει ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα, όπως το προσφυγικό - μεταναστευ­τικό. Αλλά και ικανής να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες της τόσο από τους εξωτερικού­ς όσο και από τους εσωτερικού­ς κινδύνους. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Δημοκρατικ­ού Συναγερμού της Κύπρου Αβέρωφ Νεοφύτου, τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντάουλ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, καθώς και τον Ισπανό πρωθυπουργ­ό Μαριάνο Ραχόι. [SID:10945407]

 ??  ?? «Αν δεν κλείσει έστω και τώρα η αξιολόγηση οδηγούμαστ­ε σε τραγικό αδιέξοδο με ανυπολόγισ­τες συνέπειες» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στους τομεάρχες του κόμματός του.
«Αν δεν κλείσει έστω και τώρα η αξιολόγηση οδηγούμαστ­ε σε τραγικό αδιέξοδο με ανυπολόγισ­τες συνέπειες» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στους τομεάρχες του κόμματός του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece