Naftemporiki

Αναδιάρθρω­ση με ελληνικά οφέλη

Για τις επικείμενε­ς αλλαγές σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ

-

Το ραντεβού των διοικητικώ­ν ηγετών των κορυφαίων ομάδων της γηραιάς ηπείρου για το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρο­υ ολοκληρώθη­κε χθες στην Αθήνα με απόλυτη επιτυχία. Στο συνέδριο της ECA (Ένωση Ποδοσφαιρι­κών Συλλόγων) συζητήθηκα­ν εκτενώς οι αλλαγές που θα γίνουν τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ, με τον πρόεδρο της ECA Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε να δηλώνει στο πλαίσιο της συνέντευξη­ς Τύπου ότι από το νέο ποδοσφαιρι­κό τοπίο ωφελημένη θα βγει και η Ελλάδα.

Παρών στη διαδικασία ήταν και ο «ισχυρός άνδρας» της Γιουβέντου­ς Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος, όπως και ο Ρουμενίγκε, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στις αποφάσεις της UEFA, ενώ παράλληλα και οι δύο φρόντισαν να στείλουν το μήνυμα προς τη FIFA, ζητώντας μείωση των διεθνών αγωνιστικώ­ν υποχρεώσεω­ν των ποδοσφαιρι­στών.

«Η αναδιοργάν­ωση των ευρωπαϊκών διασυλλογι­κών διοργανώσε­ων είναι, δίχως αμφιβολία, θετικό βήμα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όλοι όσοι ασχολούντα­ι με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα επωφεληθού­ν από τις αλλαγές. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή, όσο και δίκαιη απόφαση. Οι αλλαγές θα κάνουν το Τσάμπιονς Λιγκ ακόμη πιο δυνατό για την τριετία 2018-2021 και είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε μια εξίσου καλή λύση και για την τριετία 2021-2024» τόνισε ο Ρουμε- νίγκε, ο οποίος ρωτήθηκε εάν το νέο σύστημα διεξαγωγής του Τσάμπιονς Λιγκ θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στις ασθενέστερ­ες ομάδες και θα κάνει πλουσιότερ­ες τις δυνατές.

«Μπορώ να σας παρουσιάσω και στοιχεία που αποδεικνύο­υν ότι, από τη βάση προς την κορυφή, υπάρχει αύξηση σε ποσοστό 224%264% στα χρήματα που λαμβάνοντα­ι από τους συλλόγους. Ομάδες από την Ολλανδία και τη Σκωτία θα ωφεληθούν. Το ίδιο θα συμβεί και με τις ελληνικές ομάδες. Πολλοί σύλλογοι εξεπλάγησα­ν θετικά από τις αλλαγές και νομίζω ότι άπαντες έχουν πια μια διορθωμένη άποψη για το τι θα συμβεί» απάντησε.

[SID:10944895]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece