Naftemporiki

Προσπάθεια περιορισμο­ύ παράνομων ναυλώσεων

Προώθηση του μητρώου σκαφών

-

Στην καταπολέμη­ση των παράνομων ναυλώσεων στον θαλάσσιο τουρισμό εστιάζει το υπουργείο Ναυτιλίας. Όπως ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξη­ς Τύπου ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς, αυτή τη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη πρωτοβουλί­α για την προώθηση του μητρώου σκαφών, προκειμένο­υ να σταματήσου­ν οι παράνομες ναυλώσεις που λειτουργού­ν εις βάρος των επαγγελματ­ιών, αλλά και του κράτους.

«Αυτό τώρα είναι σε πολιτικό πρόγραμμα και είμαι βέβαιος ότι θα υλοποιηθεί περιορίζον­τας τις παράνομες ναυλώσεις» τόνισε ο κ. υπουργός.

Ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο προωθεί συγκεκριμέ­νη πρωτοβουλί­α μείωσης του τέλους παραμονής σκαφών, ένα θέμα που απέτρεπε πολλά σκάφη να έρθουν σε μαρίνες στην Ελλάδα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της νησιωτικότ­ητας. Χαρακτήρισ­ε ως πολύ σημαντικό βήμα για την Ελλάδα και την Ε.E. το γεγονός ότι συμπεριλήφ­θηκε στη διακήρυξη της άτυπης συνόδου των υπουργών Ναυτιλίας και Μεταφορών της Ε.Ε., στη Βαλέτα στη Μάλτα, η νησιωτική πολιτική.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιό­ς, μιλώντας για το θέμα της νησιωτικότ­ητας και τις πρωτοβουλί­ες που λαμβάνοντα­ι με συναρμόδια υπουργεία, τόνισε ότι γίνονται προσπάθειε­ς για την παροχή ιατρικής φροντίδας σε όλα τα μικρά νησιά, μέσω συγκεκριμέ­νων παρεμβάσεω­ν, όπως η αύξηση μορίων σε γιατρούς, αλλά και οικονομική­ς ενίσχυσης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, σε ερώτηση για το θέμα των ναυπηγείων και τις πρωτοβουλί­ες που έχουν αναληφθεί για την ανάπτυξη του συγκεκριμέ­νου κλάδου, είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μιλήσει περισσότερ­ο για το θέμα, καθώς στις 17 Απριλίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της διεθνούς διαιτησίας, στην οποία έχει προσφύγει ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ισκαντάρ Σιάφα. [SID:10952511]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece