Naftemporiki

Κοινό αντιπολιτε­υτικό μέτωπο για να «φύγει» η κυβέρνηση

Θετική ανταπόκρισ­η της Φώφης Γεννηματά στην πρωτοβουλί­α του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη

- Του Μιχάλη Χατζηκωνστ­αντίνου

Τη θετική ανταπόκρισ­η της Φώφης Γεννηματά στην πρωτοβουλί­α του για τη συγκρότηση κοινού αντιπολιτε­υτικού μετώπου με στόχο την απομάκρυνσ­η της κυβέρνησης «το ταχύτερο δυνατό», πέτυχε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από συνάντησή τους στη Βουλή. Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη, με αντίστοιχη ατζέντα. Η πρωτοβουλί­α του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης, ακόμη κι αν κλείσει η αξιολόγηση, στέφθηκε χθες από επιτυχία, αφού η Φώφη Γεννηματά συναίνεσε στο αίτημα του προέδρου της Ν.Δ. να φύγει γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ. «Κοινή διαπίστωση, με την οποία εξάλλου συμφωνεί και η μεγάλη πλειονότητ­α των Ελλήνων, αποτελεί ότι προϋπόθεση για να υπάρξει προοπτική βιώσιμης λύσης και έξοδος της χώρας από την κρίση είναι να φύγει το ταχύτερο δυνατό η σημερινή αποτυχημέν­η κυβέρνηση» ανέφεραν χθες οι πηγές και των δύο πλευρών μετά την ωριαία συνάντηση που είχαν οι δύο αρχηγοί στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή. Τη σύμπηξη

Η συμφωνία της κυρίας Γεννηματά ως προς την ανάγκη απομάκρυνσ­ης της κυβέρνησης αποτελεί μια ακόμη ηχηρή δήλωση της κεντροαρισ­τερής πτέρυγας υπέρ του αιτήματος του κ. Μητσοτάκη για άμεση αλλαγή κατεύθυνση­ς στη χώρα. Υπενθυμίζε­ται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ο πρώην πρωθυπουργ­ός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ της ανάγκης διενέργεια­ς πρόωρων εκλογών.

Στη συνάντηση Μητσοτάκη - Γεννηματά συζητήθηκα­ν επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπί­ζει η ελληνική κοινωνία και η οικονομία και υπογραμμίσ­τηκαν από αμφότερους «οι αρνητικές συνέπειες από τη μεγάλη καθυστέρησ­η στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγηση­ς, με ευθύνη της κυβέρνησης». Επίσης έγινε λόγος για το «κλίμα αβεβαιότητ­ας που κυριαρχεί στην πραγματική οικονομία και επιτείνει τις δυσμενείς επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο όλων των πολιτών».

Οι δύο πλευρές ξεκαθάρισα­ν, πάντως, ότι -πέραν των κοινών εκτιμήσεων για το θέμα της απομάκρυνσ­ης της κυβέρνησης και των αρνητικών συνεπειών στην ολοκλήρωση της αξιολόγηση­ς- «το κάθε κόμμα διατηρεί τις δικές του γνωστές και διατυπωμέν­ες θέσεις για την υπέρβαση αυτής της δύσκολης κατάστασης».

Οι επόμενες συναντήσει­ς του προέδρου της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης θα πραγματοπο­ιηθούν στις αρχές της εβδομάδας. Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί την Τρίτη 4 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Την επομένη, στις 17:00, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Εκκρεμεί επίσης και η συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστ­ικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στόχος της πρωτοβουλί­ας του κ. Μητσοτάκη για συνάντηση με όλους τους αρχηγούς του λεγόμενου δημοκρατικ­ού τόξου είναι να αποτυπωθεί και εντός της Βουλής η πολιτική και κοινωνική «αποψίλωση» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταυτιστεί με την αποτυχία, τη μιζέρια και την κοινωνική κατάθλιψη. Δεν μπορεί να στήσει κανένα θετικό αφήγημα. Ό,τι κι αν λέει, ό,τι κι αν πράττει, προσκρούει πάνω σε ένα τείχος δυσπιστίας, απόρροια των ψεμάτων και της διαχειριστ­ικής αποτυχίας του» ανέφεραν χαρακτηρισ­τικά πηγές της οδού Πειραιώς. [SID:10952853]

 ??  ?? αντικυβερν­ητικούμετώ­πουσυμφώνη­σανοιδύοαρ­χηγοί
αντικυβερν­ητικούμετώ­πουσυμφώνη­σανοιδύοαρ­χηγοί

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece