Naftemporiki

Τα φώτα στη μάχη της δεύτερης θέσης

ΑΕΚ - Παναθηναϊκ­ός συγκρούοντ­αι αύριο στο ΟΑΚΑ

-

Το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκ­ό ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστική­ς της Σούπερ Λίγκας. Ενδιαφέρου­σες αναμετρήσε­ις θα διεξαχθούν επίσης σε Καραϊσκάκη και Νέα Σμύρνη, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Πλατανιά και τον Πανιώνιο τον Ατρόμητο.

Αγώνας με μεγάλη βαθμολογικ­ή σημασία είναι ο αυριανός στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκ­ό. Ασφαλή προγνωστικ­ά δεν μπορούν να γίνουν, καθώς και οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Η ΑΕΚ, όντας αήττητη από τότε που ανέλαβε την τε- χνική ηγεσία ο Μανόλο Χιμένεθ, θέλει πάση θυσία τους τρεις βαθμούς για να ελπίζει στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης της κανονικής περιόδου που θα της δώσει το πλεονέκτημ­α στα πλέι οφ. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους «πράσινους» που προέρχοντα­ι από τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού και με την ψυχολογία στα ύψη θα επιδιώξουν το «διπλό» που θα τους δώσει την ευκαιρία να μείνουν «ζωντανοί» στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Τάκης Λεμονής θα προσπαθήσε­ι να οδηγήσει την ομάδα του σε νίκη επί του Πλατανιά έτσι ώστε να «αγκαλιάσει» τον τίτλο τέσσερις αγωνιστικέ­ς πριν από το φινάλε. Ο αγώνας έχει μεγάλη βαθμολογικ­ή σημασία και για την κρητική ομάδα που δίνει μάχη για να μπει στα πλέι οφ.

Ο δεύτερος της κατάταξης Πανιώνιος έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον Ατρόμητο, που έχει μόνο μαθηματικέ­ς ελπίδες για να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Σήμερα: ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη (15:00), Λεβαδειακό­ς - Βέροια (17:15), Ολυμπιακός - Πλατανιάς (19:30).

Αύριο: Πανιώνιος - Ατρόμητος (15:00), Κέρκυρα - Ηρακλής (17:15), ΠΑΟΚ - Λάρισα (17:15), Παναιτωλικ­ός - Αστέρας Τρίπολης (17:15), ΑΕΚ - Παναθηναϊκ­ός (19:30).

[SID:10952167]

 ??  ?? Αν και συμπαίκτες στηνεθνική­ομάδατης Σουηδίας,οιΜάρκους Μπεργκτου Παναθηναϊκ­ού (αριστερά)καιΓιάκομπ Γιόχανσοντ­ηςΑΕΚθα τεθούναντι­μέτωποι αύριοστοαθ­ηναϊκό ντέρμπιτης­Σούπερ Λίγκας.
Αν και συμπαίκτες στηνεθνική­ομάδατης Σουηδίας,οιΜάρκους Μπεργκτου Παναθηναϊκ­ού (αριστερά)καιΓιάκομπ Γιόχανσοντ­ηςΑΕΚθα τεθούναντι­μέτωποι αύριοστοαθ­ηναϊκό ντέρμπιτης­Σούπερ Λίγκας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece