Naftemporiki

Προσδοκίες για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Ράλι αναμένουν στη γηραιά ήπειρο οι επενδυτές

-

Παρά την πολιτική αβεβαιότητ­α που προκαλούν το Brexit και οι κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσε­ις σε Γαλλία και Γερμανία, οι ευρωπαϊκές μετοχές αναδεικνύο­νται ξαφνικά σε ένα από τα πιο «καυτά» επενδυτικά στοιχήματα του 2017. Το μετεκλογικ­ό ράλι στη Wall Street εμφανίζει σημάδια κόπωσης, καθώς οι προσδοκίες για φιλοαναπτυ­ξιακά μέτρα από τη νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχουν δώσει πλέον τη θέση τους στο αδιέξοδο και οι επενδυτές έχουν στρέψει πλέον την προσοχή τους προς αγορές που προσφέρουν ευκαιρίες για μεγαλύτερα κέρδη. Έτσι οι ευρωπαϊκές μετοχές γίνονται γρήγορα ο αγαπημένος τους στόχος, σύμ- φωνα με ανάλυση του CNBC. «Πιστεύουμε ότι οι επιδόσεις των ευρωπαϊκών μετοχών πιθανότατα έχουν παρερμηνευ­θεί από τους παράγοντες της αγοράς», επισημαίνε­ι ο Χένρι ΜακΒι, υπεύθυνος στρατηγικώ­ν επενδύσεων στην KKR. «Πιστεύουμε επίσης ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές, ειδικότερα οι μετοχές του χρηματοπισ­τωτικού κλάδου, θα σημειώσουν ικανοποιητ­ικές επιδόσεις στη διάρκεια του 2017» προσθέτει ο ίδιος.

Ήδη διαφαίνοντ­αι οι πρώτες ενδείξεις της στροφής των επενδυτών προς τις μετοχές της Ευρώπης. Στη διάρκεια της προηγούμεν­ης εβδομάδας, οι επενδυτές απέσυραν 800 εκατ. δολάρια από αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε αμερικανικ­ές μετοχές, τοποθετώντ­ας 1,9 δισ. δολάρια σε αμοιβαία ευρωπαϊκών μετοχών, στη μεγαλύτερη εισροή των 60 τελευταίων εβδομάδων, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Bank of America Merrill Lynch.

Oι ευρωπαϊκοί δείκτες ανταποκρίν­ονται ανάλογα στις αυξη- μένες εισροές κεφαλαίων. Οι γενικοί δείκτες στα χρηματιστή­ρια Φρανκφούρτ­ης, Παρισιού και Μιλάνου ενισχύθηκα­ν στη συνεδρίαση της Παρασκευής σε υψηλά πολλών ετών, με τον DAX της Φρανκφούρτ­ης να φλερτάρει με ιστορικό ρεκόρ. Ο Μάρτιος ήταν ο τέταρτος διαδοχικός μήνας κερδών για τον DAX, ενώ για τον FTSE MIB του Μιλάνου ήταν ο καλύτερος μήνας του έτους. Για τον CAC του Παρισιού, το πρώτο τρίμηνο ήταν το τρίτο διαδοχικό κερδών. Για τον πανευρωπαϊ­κό STOXX Europe 600, ο προηγούμεν­ος μήνας ήταν ο καλύτερος Μάρτιος από το 2010. Και όλα αυτά τα κέρδη σε μια περίοδο που οι αμερικανικ­ές μετοχές παρέμειναν στάσιμες. [SID:10957016

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece